Read more about the article Verkiezingen Guyana niet vlekkeloos  Zittende regering beschuldigd van ID-kaart fraude
Guyana

Verkiezingen Guyana niet vlekkeloos Zittende regering beschuldigd van ID-kaart fraude

In Guyana werden gisteren de algemene verkiezingen gehouden die hoofdzakelijk gingen tussen de zittende regering APNU+AFC, onder leiding van president David Granger en de oppositionele partij PPP/C, waar Irfaan Ali de skepter zwaait.

Continue ReadingVerkiezingen Guyana niet vlekkeloos Zittende regering beschuldigd van ID-kaart fraude

RINGFENCING EEN ILLUSIE?

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Sinds bekend worden van het schandaal op de Centrale Bank van Suriname, het gedwongen ontslag van governor Van Trikt en ook de onthulling, dat maar liefst 197 miljoen dollar aan valuta kasreserves en termijn deposito’s van de commerciële banken waren gebruikt ten bate van verschillende overheidsuitgaven,

Continue ReadingRINGFENCING EEN ILLUSIE?

Suriname wordt met militaire principes bestuurd

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In een interview over de wijze waarop ons land momenteel wordt bestuurd, zegt bestuurskundige August Boldewijn, dat deze regering alle normen en waarden die betrekking hebben op staatsbestuur, overboord heeft gegooid. De militaire principes zijn volgens hem in ons staatsbestuur geïntroduceerd. Dit vindt volgens Boldewijn zijn grondslag in het feit dat Suriname straks 45 jaar staatkundig onafhankelijk is, maar tenminste 22 van die 45 jaren onder de strijdkrachten heeft gefunctioneerd.

Continue ReadingSuriname wordt met militaire principes bestuurd
Read more about the article RINGFENCING EEN ILLUSIE?
Maurice Roemer, governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en het directieteam van de moederbank bestaande uit Michael Soekhnandan (directeur Bankbedrijf en Bancaire Zaken), William Orie (directeur Monetaire en Economische Zaken) en Faranaz Hausil (directeur Legal, Compliance & International Affairs).

RINGFENCING EEN ILLUSIE?

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Sinds bekend worden van het schandaal op de Centrale Bank van Suriname, het gedwongen ontslag van governor Van Trikt en ook de onthulling, dat maar liefst 197 miljoen dollar aan valuta kasreserves en termijn deposito’s van de commerciële banken waren gebruikt ten bate van verschillende overheidsuitgaven, is het onrustig op de financiële markt gebleven.

Continue ReadingRINGFENCING EEN ILLUSIE?
Read more about the article Baggerproject kost Suriname USD 58 miljoen
Op het emplacement van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) werd gisteren het officiële startsein voor het uitbaggeren van de Suriname rivier officieel aangekondigd. De aanwezigen gingen na de ceremonie naar één van de baggerschepen, de Hang Jun 3001 om het te bezichtigen. (Foto: Regilio Derby)

Baggerproject kost Suriname USD 58 miljoen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op het terrein van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) werd gisteren het startsein gegeven van het baggerproject dat de vaargeul van de Suriname rivier moet verdiepen. De vaargeul voldoet al decennia niet aan een diepte die vereist is om grote schepen binnen te halen en de goederen die daaraan gewenst zijn. De rivier zal niet alleen in de diepte, maar ook in de breedte worden uitgebaggerd. De aannemer van het uitbaggeringsproject is de China Harbour Engineering Company(CHEC). De vertegenwoordiger van de CHEC, Liu Quan deelde mee dat de verwachtingen bij de uitvoering van het project heel erg hoog zijn en is hij Suriname dankbaar voor het vertrouwen dat in CHEC zijn gesteld is om dit tot een succes te maken.

Continue ReadingBaggerproject kost Suriname USD 58 miljoen
Read more about the article DOE laat zich niet uit het veld slaan door waarborgsom
In het midden staat breed glimlachend Steven Alfaisi, de nieuwe voorzitter van de politieke partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE). Hij wordt geflankeerd door ondervoorzitter Gloria Lie Kwie Sjoe (r ) en penningmeester Xiomara Tsai A Woei (l). Van links naar rechts staan aan de achterkant secretaris Ryan Rozenblad en de leden Jagendersingh Raghoebarsing, Aniel Koendjbiharie en Andrew Baasaron. De partij heeft gisteren haar nieuwe hoofdbestuur gepresenteerd aan de samenleving.

DOE laat zich niet uit het veld slaan door waarborgsom

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Hoewel de waarborgsom zwaar heeft gedrukt op de campagnevoering van de politieke partij DOE, laat ze zich niet uit het veld slaan. Zij staat heel positief tegenover de verkiezingen en gaat er hard tegenaan. De waarborgsom voor politieke partijen om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen is gesteld op SRD 96.250.

Continue ReadingDOE laat zich niet uit het veld slaan door waarborgsom

SZF grootste veroorzaker problemen in de Zorg

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Ingevolge de Wet Nationale Basiszorgverzekering, gaf de Zorgraad zaterdagochtend invulling aan haar wettelijke verplichting, tot het houden van haar 11 de openbare vergadering. Deze bijeenkomst vond in de hoedanigheid van een paneldiscussie plaats, welke een interactief karakter had met betrekking tot de actuele ontwikkelingen binnen de zorg. Tijdens de vergadering kwam naar voren dat de problemen, conform de wetgeving binnen de zorg, momenteel gigantisch zijn.

Continue ReadingSZF grootste veroorzaker problemen in de Zorg

STVS manipuleert interview met Steven Coutinho

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Afgelopen zondag zond de Surinaam-se Televisie Stichting (STVS) in haar journaal een fragment uit, waarbij de indruk werd gewekt alsof DSB CEO, Steven Coutinho zou hebben gezegd dat een deel van de kasreserve die vanwege de overheid voor andere doeleinden was gebruikt, zou zijn teruggestort. Dat deel uit het interview werd op een zodanige wijze gemanipuleerd/geknipt, dat het werkelijk leek alsof Coutinho had toegegeven, dat de “gebruikte” kasreserves, inmiddels waren teruggestort.

Continue ReadingSTVS manipuleert interview met Steven Coutinho

Update ‘Een bank in Suriname – Pe a moni de?’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

‘Het is tijd voor een update van mijn boek’, zegt Hans Moison. ‘Er is de afgelopen tijd veel gebeurd in de Surinaamse financiële sector.’ In maart 2017 publiceerde Hans Moison zijn boek ‘Een bank in Suriname – Pe a moni de?’. Hij was van begin 2016 tot begin 2017 ad interim lid van de directie van De Surinaamsche Bank.

Continue ReadingUpdate ‘Een bank in Suriname – Pe a moni de?’
Read more about the article ‘Backtrack’ tussen Guyana en Suriname een week gesloten
Guyana

‘Backtrack’ tussen Guyana en Suriname een week gesloten

‘Backtrack’ reizen tussen Suriname en Guyana is voor een week stopgezet. Dit besluit werd afgelopen zaterdag 29 februari doorgevoerd en heeft een aantal Guyanese burgers in het buurland doen stranden. De maatregel wordt gecontroleerd door de politie, na een verzoek om een zevendaagse sluiting vanwege het ministerie van Volksgezondheid, dat vreesde dat het reizen via deze routes zou kunnen toenemen.

Continue Reading‘Backtrack’ tussen Guyana en Suriname een week gesloten

Pluimveehouders binnenkort over de kop

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Pluimveehouders hebben het momenteel zwaarder dan normaal. Los van de fluctuerende wisselkoersen, die een gevaar voor hen vormen, hebben pluimveehouders die het van de eierenproductie moeten hebben een overschot aan eieren. Omdat er daarenboven weinig afzetmogelijkheden zijn, zijn deze genoodzaakt, hun product goedkoper dan normaal aan de man te brengen, wat hun nadelig uitkomt.

Continue ReadingPluimveehouders binnenkort over de kop