Lokaal


Fitch herziet vooruitzichten Suriname naar negatief 

August 22, 2019

Fitch Ratings heeft de lange termijn standaard valuta-rating van Suriname, veranderd naar B-. Het ratingsbureau heeft de economische vooruitzichten voor Suriname, herzien van stabiel naar negatief.

Woningnood kan nu structureel opgelost worden 

August 22, 2019

De Wet Nationaal Woningbouwfonds en de Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting, zijn afgelopen dinsdag met algemene 39 stemmen in het parlement aangenomen.

’Milieuorganisaties zitten op schoot regeringen’ 

August 22, 2019

Milieuorganisaties zitten volgens milieudeskundige Erlan Sleur, op de schoot van regeringen, waardoor ze heel weinig doen aan natuurbescherming.

Fitch-rating bevestigt risicovolle kredietwaardigheid Suriname 

August 22, 2019

Kredietwaardigheidsbeoordelaar Fitch, heeft de outlook van Suriname naar beneden bijgesteld van stabiel naar negatief. De soevereine rating van Suriname is op B- gebleven. Econoom Steven Debipersad zegt desgevraagd op persoonlijke titel aan De West, dat B- betekent, dat het voor de internationale kapitaalmarkt risicovol is om kredieten te verstrekken aan Suriname.

(foto: Regilio Derby).

Contractors Iamgold worden mogelijk niet uitbetaald 

August 21, 2019

Loyd Read, voorzitter van de werknemersbond bij Rosebel Gold Mines (RGM), zei gisteren in gesprek met Radio ABC, dat de 325 contractors die werkzaam zijn binnen het bedrijf, niet met ontslag zijn gestuurd, maar dat het bedrijf plannen heeft om ze niet uit te betalen. De reden hiervoor is dat de directie van RGM van mening is, dat de overheid de veiligheid niet kan garanderen, wat maakt dat de werkzaamheden niet hervat kunnen worden. Het bedrijf zal niet in staat zijn gelden uit te betalen aan mensen die geen arbeid hebben verricht.

Medewerkers RCR Zorghotel eisen duidelijkheid 

August 21, 2019

De medewerkers van het RCR Zorghotel eisen duidelijkheid over hun positie in het geschil tussen de directie van het zorghotel en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), nu er een vonnis is in het kort geding bij het Hof van Justitie. Het personeel heeft vandaag onder leiding van de Algemene Werknemers Bond, een sitdown actie gevoerd die inhoudt dat er na 12:00u geen werkzaamheden meer worden verricht.

President handelt kwestie Rosebel persoonlijk af 

August 21, 2019

Bij Rosebel Gold Mines (RGM) is als gevolg van de situatie die zich twee weken terug heeft voorgedaan, het contract van 325 contractors niet verlengd.

Aanhoudingen in berovingszaak PPS 

August 21, 2019

De redactie verneemt uit welingelichte bronnen dat in de berovingszaak van het beveiligingsbedrijf PPS, er inmiddels aanhoudingen zijn verricht. In de avond van zaterdag 10 augustus, hebben drie gewapende criminelen een overval gepleegd op het bedrijf, waarbij zij een groot geldbedrag buit hebben gemaakt.

Belfort blij met benoeming Prade tot korpschef 

August 20, 2019

Roberto Prade die gisteren officieel is benoemd tot korpschef, is volgens Edward Belfort, de juiste man voor deze functie. Hij is ervan overtuigd dat Prade positieve veranderingen binnen het korps zal brengen.

Aardappelschaarste nog niet opgelost 

August 20, 2019

De aanhoudende hitte in Europa heeft ertoe geleid dat er in een schaarste is aan aardappelen. Inmiddels is in een deel van Europa de hitte voorbij, maar dat betekent niet dat het probleem opgelost is.

Terrein Wijdenboschbrug was dumpplaats voor grofvuil 

August 20, 2019

Op sociale media circuleren foto’s van grofvuil dat gedumpt is nabij de Wijdenboschbrug. Het ging om een project van NDP Commewijne voor het ophalen van grofvuil in het ressort Meerzorg in het kader van een schoon milieu en een gezondere leefomgeving.

Grote kans op mislukken rijstoogst door regenval 

August 20, 2019

“De aanhoudende regen van de afgelopen dagen, zal er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat de rijstoogst mislukt. Dit geldt meer voor de boeren die laat hebben ingezaaid”, zegt de voorzitter van de Bond van Surinaamse Padieproducenten (BSP), Radjoe Bhikarie, tegenover de krant.

VERONTRUSTENDE VERVLECHTING 

August 19, 2019

Suriname kent officiële gewapende machten en dat zijn bijvoorbeeld het Nationaal Leger, de politie en de Centrale Inlichtingen en Veiligheids Dienst, CIVD.

Snelheid houtkap en ontbossing zal alarmerend worden 

August 19, 2019

In de eerste week van augustus werd in Colombia de vijfde Internationale Biodiversiteitconferentie voor landen van het Guyana Schild gehouden, waaraan ook Suriname deel nam. Volgens deskundigen is de jaarlijkse 0,07 procent ontbossingsgraad (10.667 ha per jaar) van Suriname volgens internationale standaarden te verwaarlozen.

Basiszorg verschilt per verzekeraar 

August 19, 2019

Hoewel de Wet Nationale Basiszorgverzekering duidelijk is over premies, wijken verzekeraars hiervan af. Verzekerden moeten ook bijbetalen voor bepaalde medicijnen. De Zorgraad heeft afgelopen zaterdag in de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) bij haar tiende openbare vergadering aangegeven, dat uit onderzoek gebleken is, dat verzekeringsmaatschappijen een verschillend beleid voeren.

Korpschef Prade: ‘Criminaliteit krijgt zware slag’ 

August 19, 2019

Roberto Prade is vandaag officieel beëdigd tot de 49e korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS). Hij heeft 12 maanden gediend als waarnemend korpschef en neemt nu over van Agnes Daniël. Prade gaf aan, dat het korps binnen korte tijd zijn eerste forensische computer verwacht, waarmee de criminaliteit een flinke slag toegebracht zal worden.

Verkeer gestremd door gekantelde vrachtwagen Kuldipsingh 

August 19, 2019

Het verkeer gaande over de Oost-Westverbinding in Coronie, was gisteren gestremd doordat een vrachtwagen van de Firma Kuldipsingh, dwars op de weg was gekanteld. Het incident vond plaats zo een 19 km voor Totness vanuit Paramaribo, ter hoogte van kilometer 121.

ICT-week in Suriname 

August 17, 2019

De regering van Suriname, in het bijzonder het ministerie van Openbare werken, Transport en Communicatie, en de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS), zullen van 16 tot 20 september, de Caribbean Telecommunication Union (CTU) ICT-week organiseren om de samenleving te informeren en het bewustzijn over het effectieve gebruik van ICT te vergroten.

Toename prostitutie in Paramaribo lijkt op mensenhandel 

August 16, 2019

Minister Soewarto Moestadja van Arbeid heeft een werkbezoek gebracht aan het Commissariaat Paramaribo-Noordoost. Bij deze gelegenheid heeft districtscommissaris (dc) Mike Nerkust, de bewindsman geïnformeerd over de toename van de prostitutie in Paramaribo die mogelijk gepaard gaat met dwangarbeid en gerichte mensenhandel.

Trawlers nog niet verwijderd; zaak in hoger beroep 

August 16, 2019

De zes Chinese fabriekstrawlers bevinden zich nog steeds in de Surinaamse wateren. Dit ondanks dat de staat het kort geding tegen Ross National Fisheries N.V. heeft gewonnen. Antoon Karg, advocaat van de visserijsector, zegt in gesprek met De West, dat de zaak inmiddels in hoger beroep wordt behandeld bij het Hof van Justitie.

Onzekerheid werknemers Rosebel groeit 

August 16, 2019

De onzekerheid bij de werknemers van Rosebel Gold Mines blijft groeien. Bondsvoorzitter Lloyd Read, zegt dat tot nog toe de werknemers hun salaris normaal hebben ontvangen, maar gelet op de ontwikkelingen, neemt de bezorgdheid onder hen toe.

ASIELZOEKERSVRAAGSTUK OOK VOOR ONS 

August 15, 2019

Het aantal vreemdelingen dat ons land legaal en illegaal binnenkomt, neemt met de dag toe. Een groot aantal vertrekt weer, omdat het hier voor korte periode vertoeft, hetzij voor vakantie, hetzij voor korte werkzaamheden.

‘India heeft een speciale band met Suriname’ 

August 15, 2019

De Indiase ambassadeur Mahender Kanyal heeft vandaag tijdens 73e herdenking van de onafhankelijkheid van India, lovende woorden geuit over de relatie met Suriname.

Achterban ook via sociale media bereikbaar 

August 15, 2019

Politieke partijen kunnen hun achterban ook via sociale media bereiken met informatie. Vandaag werd in de Royal Ballroom van Torarica in verband met de komende verkiezingen, de tweede informatiebijeenkomst gehouden voor politieke organisaties, waarbij zij geïnformeerd werden hierover.

Dienstverlening bus- en boothouders wederom lamgelegd 

August 15, 2019

Bus- en boothouders die diensten verlenen aan het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB), zijn vanaf vanmorgen wederom in actie, omdat zij nog niet zijn uitbetaald over de maanden juni en juli. Het is niet de eerste keer dat zij actie voeren.

Staatsolie verwacht binnen drie maanden olievondst 

August 15, 2019

Op het hoofdkwartier van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V., vond vanmorgen een persconferentie plaats, waarbij het bedrijf zijn jaarcijfers aan de media bekendmaakte. Rudolf Elias, directeur van Staatsolie gaf aan, dat verwacht wordt binnen een periode van nu en drie maanden, op een enorme olievondst voor de kust van Suriname te stuiten.

HEVIGE REGENVAL EN ONZE AFWATERING 

August 14, 2019

Gistermiddag rond vier uur was het weer behoorlijk raak; Groot-Paramaribo had wederom te maken met hevige regenval die langer dan een uur aanhield. Door de intensiteit waarmede het hemelwater naar beneden kwam, stonden binnen korte tijd grote delen van onze hoofdstad blank.

Dikan wil spoedig gekozen bestuur OWCMP 

August 14, 2019

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een nieuw tijdpad uitgezet voor de verkiezing van een nieuw bestuur bij het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWCMP) in Nickerie. RO-minister Edgar Dikan, wil na drie maanden een nieuw gekozen bestuur benoemen.

VOSOV wil herstructurering openbaar vervoer 

August 14, 2019

De Coöperatieve Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (VOSOV), een nieuwe organisatie voor busvergunninghouders, heeft vijf ordes gesteld voor de herstructurering van het openbaar vervoer.

Maatregelen tegen brandweerlieden die problemen aankaarten 

August 14, 2019

Tegen twee brandweerlieden die op dinsdag 6 augustus hun misnoegen uitten over diverse zaken betreffende de brandweer in het radioprogramma ABC Actueel, zijn disciplinaire maatregelen getroffen. De voorzitter van de bond, John Seedorf, erkent dat enkele zaken binnen het korps niet in orde zijn, maar stappen naar de media is volgens hem niet de juiste manier om zaken op te lossen.