Sport


Jair Tjon En Fa pakt zilver op 200 meter sprint 

September 9, 2019

Surinaamse wielrenner Jair Tjon En Fa heeft afgelopen zaterdagavond, zilver gepakt op de flying 200m in Bolivia tijdens de Elite Pan-Amerikaanse Baanwielerkampioenschappen.

Crossfitter Joshua Dendoe Strongman 2019 

September 9, 2019

Crossfitter Joshua Dendoe is de Strongman van 2019. Op nummer twee eindigde Rafael Quartier en Dwight Jubithana was goed voor de derde. De Strongman Competition is dit jaar georganiseerd door Mark-IT N.V. in samenwerking met de Suriname Powerlifting en Strongman Federatie (SPSF)

Suriname wint (6-0) van Nicaragua 

September 9, 2019

Natio Suriname heeft gisteravond in het André Kamperveen Stadion met liefst 6-0 gewonnen van Nicaragua bij de tweede wedstrijd in de Concacaf Nations League.

Jair verbreekt wereldrecord 

September 7, 2019

Surinaamse wielrenner Jair Tjon En Fa, heeft gisteren in Bolivia het Wereldrecord op de 200m Elite Flying Sprint op zijn naam weten te zetten tijdens de Pan-American Track Championships.

Inter Moengo Tapoe aast op dubbel 

August 29, 2019

Inter Moengo Tapoe aast op de dubbel voor dit seizoen. De ploeg, die vorige week reeds beslag legde op het landskampioenschap, kan morgen ook nog bekerkampioen worden.

Natio start Divisie B Nations League tegen Dominica 

August 28, 2019

Suriname start de B Divisie van de Concacaf Nations League met een uitwedstrijd tegen Dominica

Troefcallkoplopers winnen 

August 24, 2019

Formula en Toppers blijven samen met Palmboys en Sudhar na vijf speelrondes aan kop in de troefcallcompetitie. Formula won donderdag vrij makkelijk van Openbaar Groen met 91-49

Vakantieworsteltoernooi Nickerie Ghoerahoe en Dos Santos leveren hoofdpartij 

August 24, 2019

SVB Eerste Divisie naar climax 

August 19, 2019

De SVB/Telesur Eerste Divisie competitie gaat naar een climax. Koploper Inter Moengo Tapoe en Robinhood zullen in hun laatste duel moeten uitmaken wie zich kampioen voor het seizoen 2018/2019 mag noemen.

Tweede ronde futsal van start 

August 19, 2019

De tweede ronde in de hoofdklasse en eerste klasse van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB) is afgelopen donderdag van start gegaan.

Toppers, Formula, Shaktie en Kampoe winnen 

August 17, 2019

Toppers, Formula, Shaktie en Kam-poe hebben donderdag in de vierde speelronde van de troefcallcompetitie geen steken laten vallen. Toppers won met 88-55 van van Ekta.

Inter kan koppositie overnemen 

August 17, 2019

Inter Moengo Tapoe kan vanmiddag de eerste plek in de SVB/Telesur Eerste Divisie overnemen van Robinhood. De ploeg neemt het in een inhaalduel in thuishaven,

Jermaine Karg gaat voor tweede Mr. Suriname-titel 

August 16, 2019

Bodybuilder Jermaine Karg gaat dit jaar voor zijn tweede Mr.Suriname-titel op rij. Op 15 september worden in de Congreshal namelijk de Nationale Kampioenschappen van de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) gehouden.

Happy Evita Girls ongeslagen koploper 

August 15, 2019

De ploeg van Happy Evita Girls is na drie speelrondes ongeslagen koploper in de SVB vrouwencompetitie. De bekerhouder, die afgelopen zondag niet in actie kwam, leidt met 9 punten. Transvaal volgt met 3 punten uit twee wedstrijden.

Toppers wint troefcall- klassieker tegen Kampoe 

August 8, 2019

 Het sterrenteam  van  Toppers  heeft dinsdag de klassieker van de troefcallcompetitie gewonnen van Kampoe. Het werd in een spannende wedstrijd 76-70.

Happy Evita Girls klopt Merodia ruim 

August 8, 2019

 Happy Evita Girls was zondag met 8-1 te sterk voor Merodia bij de voortzetting van de vrouwen voetbalcompetitie. Happy Evita Girls boekte de klinkende zege na een 4-1 voorsprong bij de rust. De partij tussen Transvaal en Robinhood werd vanwege de regen uitgesteld.

Robinhood verder in Concacaf League 

August 8, 2019

De Surinaamse landskampioen heeft zich woensdag geplaatst voor de volgende ronde van de Concacaf League. Een week na de 0-0 in het André Kamperveen Stadion speelden de roodgroenen op Haïti opnieuw gelijk tegen de Haitiaanse landskampioen AS Capoise.

Gedegradeerd Botopasi laat het afweten 

August 6, 2019

Botopasi heeft het zaterdag laten afweten voor de partij tegen Transvaal in de laatste speelronde van de SVB/Teleur Eerste Divisie.

U-17 Leo Victor en Transvaal onbeslist 

July 27, 2019

 De U-17 spelers van Leo Victor en Transvaal hebben elkaar afgelopen weekeinde in de jeugdcompetitie van de SVB in bedwang gehouden.

Natio vertrekt zondag naar Nederland 

July 27, 2019

De nationale voetbalselectie vertrekt zondag voor een trainingskamp in Nederland. Deze periode duurt van 29 juli tot 9 augustus. Natio zal tijdens dit trainingskamp spelen tegen Almere City (2 augustus),

SCVU naar basketbalfinale 

July 24, 2019

In navolging van Ruckers heeft SCVU heeft zich gisteravond als tweede finalist geplaatst voor de eindstrijd in de heren hoofdklasse basketbalplay-offs.

Verrassingen bij start troefcallcompetitie 

July 24, 2019

 Bij de start van het troefcallseizoen 2019 zijn er enkele verrassende uitslagen genoteerd. Warming-up kampioen Toppers moest met 68-78 het onderspit delven tegen Pintoboys.

Van Assen sport samen met kinderen met een beperking 

July 24, 2019

Miguel van Assen (foto), Sportman van het Jaar 2018, zal op vrijdag 2 augustus meesporten met kinderen met kinderen met een meervoudige beperking.

Tweede Courtyard Corporate Soccer Cup voor de deur 

July 23, 2019

De tweede editie van de Corporate Soccer Cup van de Courtyard Marriott Paramaribo’s Children’s Foundation (CCFS) staat voor de deur. Dit evenement is voorzien voor zaterdag 24 augustus aanstaande in Owru Cul Sportcentrum.

SCVU en Yellow Birds strijden om finaleplek 

July 23, 2019

SCVU en Yellow Birds strijden vanavond om 20:00 uur in de Anthony Nesty Sporthal om een plek in de finale van de heren hoofdklasse basketbalplay-offs

Robinhood voelt hete adem Inter 

July 22, 2019

Regerend landskampioen Robinhood voelt de hete adem van naaste concurrent Inter Moengo Tapoe. De twee ploegen staan na de 28ste speelronde afgelopen weekend nu slechts een punt van elkaar verwijderd in de SVB/Telesur Eerste Divisie competitie.

Uitslagen jeugdcompetitie SVB 

July 20, 2019

 U-9: ABSO-Blue Oase 2-2 (0-1). ABSO: Donnegy Sandoli (2x). Oase: Migilcio Williams (2x). Puwa Nani-TAS 6-1 (3-0). Puwa Nani: Kenyi Achong (2x), Shanika Kertoidjojo (2x), Thiago Allas en Ravier Saimoen. Anubus Warriors-Adonai 2-1 (2-1). Anubus Warriors:

Uitstel en wijziging wedstrijden SVB Eerste Divisie 

July 19, 2019

De wedstrijdcommissie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft enkele van de komende duels in de Eerste Divisie gewijzigd c.q. uitgesteld.

Winnend Yellow Birds op koers 

July 19, 2019

Titelverdediger Yellow Birds is op spoor voor plaatsing voor de finale van de heren hoofdklasse basketbalplay-offs. De ploeg uit Zorg en Hoop nam gisteravond een 2-1 voorsrpong in de best-of-five halvefinaleserie tegen SCVU. Game 3 werd namelijk met 59-56 gewonnen. De Gele Vogels begonnen de play-offs met een 76-77 n

ZV All Stars neemt koppositie over 

July 11, 2019

 ZV All Stars heeft zaterdag de koppositie in de hoofdklasse zaalvoetbalcompetitie overgenomen van StyxKG/MN Car Center. All Stars won met 4-0 van ZV Inter Bom en gaat met 13 punten uit zes wedstrijden aan kop.