BWV betreurt wildgroei perimedische sector

De Beroepsvereniging voor Werkers binnen de Verzorgende Gezondheidszorg (BWV) heeft vanuit de media kennisgenomen van het overlijden van een erkend diplomaat in een Wellness Clinic in Paramaribo.

De BWV betreurt het heengaan van deze diplomate ten zeerste. Dit is het gevolg van dienstverlening door onbevoegden aan derden in onder andere de perimedische sector. De BWV brengt al jaren onder de aandacht van de samenleving en verantwoordelijke autoriteiten, dat er een toenemende wildgroei plaatsvindt. Eerder zijn er gesprekken gevoerd hierover met de ministeries van Volksgezondheid; Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

De BWV doet wederom een beroep op de samenleving om alert te zijn bij het kiezen van lichaamsverzorgingsinstituten.

Dit trieste voorval dwingt de BWV om zo spoedig mogelijk wederom gesprekken aan te gaan met de betrokken ministeries in de hoop dat er regelgeving komt. Het is nu de hoogste tijd dat de BWV en de verantwoordelijke ministeries maatregelen treffen om de wildgroei accuut een halt toe te roepen om zodoende de samenleving te beschermen tegen onbevoegde dienstverleners. De BWV zal niet schromen om gepaste maatregelen te treffen waar nodig.

More
articles