Parmessar bekritiseert gezondheidsbeleid minister Ramadhin

Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, heeft in een reactie op de recente presentatie van de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, zijn bezorgdheid geuit over de staat van de gezondheidszorg in Suriname. Parmessar betoogde dat de minister tijdens zijn presentatie voornamelijk sprak over operationele kosten en investeringen, terwijl essentiële inhoudelijke kwesties onderbelicht bleven.

Volgens Parmessar heeft minister Ramadhin de investeringen en upgrading van de primaire en preventieve zorg verwaarloosd. Parmessar haalde onder aan onnodige amputaties als gevolg van slechte diabeteszorg, tekortkomingen in nierdialyse en ontoereikende gezondheidszorg in afgelegen gebieden. Hij benadrukte ook de slechte beschikbaarheid en toegankelijkheid van medicijnen en medische verbruiksartikelen in het hele land. Hij uitte ook zijn zorgen over de gezondheidszorg voor ouderen en vroeg zich af hoe zij met een karig pensioen en AOV, de hoge kosten voor medicijnen moeten dragen.

Parmessar uitte ook kritiek op de toelage van SRD 1000 die zorgmedewerkers ontvangen. ‘’Dat is een lachertje, gezien de stijgende kosten van levensonderhoud’’, zei Parmaessar. Hij riep de regering op het gezondheidsbeleid te heroverwegen en concrete acties te ondernemen om de gezondheidszorg te verbeteren. Hij vroeg ook aandacht voor de behandeling van specialisten uit het buitenland en benadrukte het belang van de opleiding voor verpleegkundigen in Nickerie.

Parmessar stelde dat ondanks materiële investeringen, de gezondheidszorg in Suriname ernstig tekortschiet door een gebrek aan specialisten en infrastructuur. ‘’Zonder drastische veranderingen zal de situatie alleen maar verslechteren en de samenleving zal blijven lijden onder de gevolgen van het falende beleid.’’

More
articles