WAAROM WORDEN WONINGBOUWPROJECTEN VORIGE REGERING NIET AFGEROND?

De projecten van het departement van Openbare Werken, die binnen het landelijke woningbouwproject vallen, zijn nu in volle gang. Dit stelde Rakesh Kalisingh, onderdirecteur Bouwkundige Werken op het ministerie, afgelopen week tijdens een persconferentie over renovatie en nieuwbouw van staatsgebouwen, verkavelingsprojecten en bouwregels. De leidinggevende stelde dat bepaalde projecten waarbij er sprake was van stagnatie, nu vooral infrastructurele werken lopen.

Continue ReadingWAAROM WORDEN WONINGBOUWPROJECTEN VORIGE REGERING NIET AFGEROND?

BRUTALE DAAD!

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De afgelopen week gingen werkers van Huize Ashiana in actie, nadat zaken betreffende hun rechtspositie niet in orde waren gemaakt. Het personeel ging zelfs zover, de poort op slot te doen en de sleutel te verbergen. Niemand mocht het terrein betreden of verlaten! Deze actie is verregaand en brutaal te noemen! Het voeren van actie is een vakbondsrecht en een middel voor het bereiken van jouw doel als werknemer. Echter, het is geen recht, om te komen aan middelen van de werkgever om jouw doel te bereiken.

Continue ReadingBRUTALE DAAD!

Donegi Abena krijgt kans zich te bewijzen

  • Post author:
  • Post category:Sport

Voormalig GLORY Light Heavyweight kampioen Donegi Abena zal het opnemen tegen Stefan Latescu in de acht-man one-night Glory Light Heavyweight Grand Prix die op 8 juni plaatsvindt in Ahoy Rotterdam (Nederland). De Surinaamse  kickbokser staat momenteel op nummer 1 ondanks zijn spannende split decision-verlies tegen Tarik Khbabez eerder dit jaar.

Continue ReadingDonegi Abena krijgt kans zich te bewijzen

ASTRAZENECA TREKT CORONAVACCIN IN

AstraZeneca's recente besluit om zijn coronavaccin wereldwijd terug te trekken, roept verschillende vragen en kritieken op die het verdienen om te worden onderzocht en besproken. Keerpunt is tijdens de coronapandemie pro-vaccin geweest en stond achter de campagne, die wereldwijd werd gevoerd om zo veel als mogelijk groepsimmuniteit te bewerkstelligen. Naar aanleiding van het besluit van de fabrikant van AstraZeneca, zijn er toch enkele cruciale aspecten die een kritische analyse rechtvaardigen.

Continue ReadingASTRAZENECA TREKT CORONAVACCIN IN

WHO erkent inzet van Suriname tijdens covid-pandemie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Suriname is onderscheiden met twee awards en een certificaat van het SARI-netwerk van de World Health Organization (WHO) als erkenning voor het harde werk tijdens de pandemie. De awards werden uitgereikt in Mexico, waar Phyllis Pinas, Vern Nanhoe en Richard Kartomo van het Bureau voor Openbare Gezondsheidszorg (BOG), aanwezig waren bij de ceremonie.

Continue ReadingWHO erkent inzet van Suriname tijdens covid-pandemie

Guyana stuwt wereldwijde olieproductiegroei naar nieuwe hoogten

In slechts enkele jaren tijd is Guyana uitgegroeid tot een cruciale speler in de mondiale groei van het ruwe olieaanbod. Volgens recente gegevens van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA), staat Guyana nu op de derde plaats wat betreft de snelste groei in olieproductie wereldwijd, na de Verenigde Staten en Brazilië.

Continue ReadingGuyana stuwt wereldwijde olieproductiegroei naar nieuwe hoogten

Update: Moord Tweekinderenweg

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Na verkregen en uitgewerkte informatie, hebben medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten en het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) de twee voortvluchtige verdachten J.B. en A.D. bij aankomst in een boot langs de oever van de Nickerierivier in de boeien geslagen. Het tweetal was vermoedelijk vanuit Brazilië afgereist naar Guyana en via de backtrack-route teruggekeerd naar Suriname. Beide verdachten werden conform geplaatste opsporingsberichten overgebracht naar het politiebureau en direct voorgeleid, waarna zij na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) in verzekering zijn gesteld.

Continue ReadingUpdate: Moord Tweekinderenweg
Read more about the article Regering verleent grondconversie aan 175 Surinamers
DCIM107GOPRO

Regering verleent grondconversie aan 175 Surinamers

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De regering heeft tijdens de regeringsraadvergadering (RRV) op het Kabinet van de President, besloten om grondconversie te verlenen aan 175 Surinamers. Dit besluit, dat op woensdag 22 mei is genomen, markeert een belangrijke stap in het streven naar bestaanszekerheid en eigendomsrecht voor de burgers.

Continue ReadingRegering verleent grondconversie aan 175 Surinamers

Suriname blijft strijden tegen narco-imago

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Krishna Mathoera, minister van Defensie, heeft afgelopen woensdag tijdens de vergadering van de Raad van Ministers benadrukt, dat Suriname ondanks alle inspanningen van de regering, nog steeds de stempel van een narcostaat draagt. Dit probleem blijft het imago van Suriname bevlekken, zelfs terwijl de overheid hard werkt aan het verbeteren ervan.

Continue ReadingSuriname blijft strijden tegen narco-imago

Personeel Ashiana houdt directie buiten de poort

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het personeel van Huize Ashiana heeft gistermorgen actie gevoerd tegen het beleid van de directie en het feit dat zaken betreffende hun rechtspositie, niet serieus worden genomen. Het personeel deed de poort op slot, waardoor de directie het terrein niet kon betreden. Beschuldigingen werden geuit tegen de directeur, waarbij zelfs beweerd werd, dat ze tal van praktijken toestaat die schadelijk zijn voor de organisatie. Volgens het personeel is er onvoldoende voedsel beschikbaar voor de ouderen. De bewoners moeten de hele week harde doperwten eten met een zeer klein stukje vlees, of soms zelfs helemaal niets.

Continue ReadingPersoneel Ashiana houdt directie buiten de poort