Personeel Ashiana houdt directie buiten de poort

Het personeel van Huize Ashiana heeft gistermorgen actie gevoerd tegen het beleid van de directie en het feit dat zaken betreffende hun rechtspositie, niet serieus worden genomen. Het personeel deed de poort op slot, waardoor de directie het terrein niet kon betreden. Beschuldigingen werden geuit tegen de directeur, waarbij zelfs beweerd werd, dat ze tal van praktijken toestaat die schadelijk zijn voor de organisatie. Volgens het personeel is er onvoldoende voedsel beschikbaar voor de ouderen. De bewoners moeten de hele week harde doperwten eten met een zeer klein stukje vlees, of soms zelfs helemaal niets.

De medewerkers vermoeden dat het tehuis afgedankte goederen ontvangt. Het magazijn staat vol bruine bonen, hetgeen ontoereikend is voor de ouderen. Ook heeft het magazijn een tekort aan schoonmaakartikelen. Er zijn grote gaten in het plafond, waardoor de ruimte ongeschikt is als opslagruimte. Ook zaken betreffende de rechtsposities van het personeel worden al enige tijd niet serieus genomen. Volgens de actievoerders is er een ernstig tekort aan personeel, waardoor zij overwerkt raken.

Minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, heeft de klachten van de medewerkers aangehoord en beloofd, dat er actie zal worden ondernomen met betrekking tot de verschillende kwesties. De subsidie van het laatste kwartaal van het vorige jaar is nog steeds niet overgemaakt aan Huize Ashiana, en ook de subsidie voor dit jaar is nog niet verstrekt.

More
articles