Suriname blijft strijden tegen narco-imago

Krishna Mathoera, minister van Defensie, heeft afgelopen woensdag tijdens de vergadering van de Raad van Ministers benadrukt, dat Suriname ondanks alle inspanningen van de regering, nog steeds de stempel van een narcostaat draagt. Dit probleem blijft het imago van Suriname bevlekken, zelfs terwijl de overheid hard werkt aan het verbeteren ervan.

Recentelijk werd bekend dat een aanzienlijke hoeveelheid drugs, verscheept vanuit Suriname, in Hong Kong is onderschept. In een gerelateerde zaak heeft het Openbaar Ministerie een illegale landingsbaan ontdekt en onbruikbaar gemaakt. Zelfs met de inzet van een helikopter blijkt het moeilijk om een volledig overzicht te krijgen van het binnenland.

Minister Mathoera benadrukte dat er actief wordt gewerkt aan de bestrijding van de criminaliteit, in nauwe samenwerking met bevriende naties en het ministerie van Justitie en Politie. Cruciale elementen in deze strijd zijn de uitwisseling van informatie en het in kaart brengen en aanpakken van criminele organisaties. Daarnaast zei Mathoera dat een belangrijk aspect is het witwassen tegen te gaan, en de financiële middelen van criminele groepen af te pakken.

Het tegen gaan van witwassen is hier een belangrijk aspect van. Door de financiële middelen van criminele groepen af te pakken, wil de regering het witwassen ontmoedigen. Hoewel het niet de kerntaak van het Nationaal Leger is om deze zaken direct aan te pakken, biedt het leger wel ondersteuning aan het ministerie van Justitie en Politie. De strijd tegen criminaliteit en de bescherming van het land tegen schadelijke organisaties en personen is volgens Mathoera van groot belang.

More
articles