WHO erkent inzet van Suriname tijdens covid-pandemie

Suriname is onderscheiden met twee awards en een certificaat van het SARI-netwerk van de World Health Organization (WHO) als erkenning voor het harde werk tijdens de pandemie. De awards werden uitgereikt in Mexico, waar Phyllis Pinas, Vern Nanhoe en Richard Kartomo van het Bureau voor Openbare Gezondsheidszorg (BOG), aanwezig waren bij de ceremonie.

“Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg heeft zich met inzet en vastberadenheid ingezet tijdens de grootste noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van deze eeuw. Dit is een ware bron van inspiratie en een voorbeeld voor ons allemaal”, aldus de WHO.

Een van de awards bevestigt de inzet en moeite van Suriname op het gebied van surveillance, preventie en controle over de afgelopen tien jaar. Het Centraal Laboratorium van Suriname, tevens het Nationaal Influenza Centrum, ontving de andere award en het certificaat als erkenning van het SARI-netwerk en de Laboratory Response Group van de Health Emergency Department van de Pan-American Health Organization (PAHO/WHO) vanwege hun uitzonderlijke inzet voor de volksgezondheid en hun uitstekende prestaties bij het reageren op en monitoren van Influenza en SARS-CoV-2 via het SARI-netwerk.

More
articles