WAAROM WORDEN WONINGBOUWPROJECTEN VORIGE REGERING NIET AFGEROND?

De projecten van het departement van Openbare Werken, die binnen het landelijke woningbouwproject vallen, zijn nu in volle gang. Dit stelde Rakesh Kalisingh, onderdirecteur Bouwkundige Werken op het ministerie, afgelopen week tijdens een persconferentie over renovatie en nieuwbouw van staatsgebouwen, verkavelingsprojecten en bouwregels. De leidinggevende stelde dat bepaalde projecten waarbij er sprake was van stagnatie, nu vooral infrastructurele werken lopen. Echter, we merken dat er geen schot is in de zaak, waarbij tal van woningbouwprojecten die onder de vorige regering zijn gestart, worden voortgezet. Kijk maar naar de projecten te Hanna’s Lust, het Dalian-project en het project te Houttuin. Allemaal verloren geld! Maar er zijn leningen gepleegd die met middelen van het volk, terugbetaald dienen te worden.

Alleen in Suriname wenst de regering naam te maken voor het uitvoeren van projecten! Zou er geen normale voorzetting moeten plaatsvinden van projecten, waardoor er reeds middelen zijn verspild? Moet ook deze groep van burgers, die in aanmerking is gekomen, niet een rustig leven kunnen leiden of werkt elke regering alleen aan het accommoderen van haar partijleden. Het moet eens ophouden, dat men overheidsmiddelen verbrast zonder daarvoor strafrechtelijk vervolgd te worden. Nu is er wederom geld geleend om andere projecten te starten. Hoeft de volgende regering die komt, dan ook niet door te gaan?

Er moet wetgeving komen waarbij een jaar voor de verkiezingen, er geen nieuwe projecten mogen worden opgestart. We merken dat er al jaren een politiek spelletje hiermee wordt gereven. Alleen in Suriname wordt er gefeest, wanneer een regering met staatsmiddelen een weg asfalteert. Is hett niet haar taak? Zijn het niet onze middelen?

More
articles