BRUTALE DAAD!

De afgelopen week gingen werkers van Huize Ashiana in actie, nadat zaken betreffende hun rechtspositie niet in orde waren gemaakt. Het personeel ging zelfs zover, de poort op slot te doen en de sleutel te verbergen. Niemand mocht het terrein betreden of verlaten! Deze actie is verregaand en brutaal te noemen! Het voeren van actie is een vakbondsrecht en een middel voor het bereiken van jouw doel als werknemer. Echter, het is geen recht, om te komen aan middelen van de werkgever om jouw doel te bereiken. Het is te verregaand om werkers en zelfs de directie, te beletten het terrein te betreden. In feite zijn de personeelsleden daar al bezig met een strafbaar feit.

Deze handeling kan leiden tot ontslag! Vooral om het feit dat het gaat om een bejaardeninstelling. Er kunnen niet alleen geen goederen worden geleverd aan de groep die er totaal niets mee te maken heeft, maar ook de familie kan haar niet bezoeken. Ze zijn bewust onthouden van hun vrijheid, door middel van jouw wilde actie! Het kan zelfs worden betiteld als gijzeling. De actievoerders hadden nooit op zo een idee mogen komen, en zullen daarvoor op het matje geroepen worden, hetzij door de bond of door de directie. We mogen zulke situaties nimmer hebben in de toekomst.

Natuurlijk moet men ook niet sollen met de belangen van de werkgevers. Al heel lang is er een probleem met het personeel van deze instelling. Steeds probeert men brandjes te blussen, zonder te komen met concrete oplossingen.

More
articles