Read more about the article ‘Uitspraken Afonsoewa intimiderend’
????????????????????????????????????

‘Uitspraken Afonsoewa intimiderend’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

NDP- fractieleider Amzad Abdoel, vindt de uitspraken van NDP-parlementariër Sylvana Afonsoewa, niet intimiderend naar de rechterlijke macht toe. Dit zei hij in een interview met de media. Tijdens een kadermeeting van de NDP, zei Afonsoewa, in haar toespraak, dat 2020 het jaar is van de NDP. “No wan p’tjing jap japi, no wang p’tjing kes kesi e kong tap a show”, zei Afonsoewa.

Continue Reading‘Uitspraken Afonsoewa intimiderend’
Read more about the article VHP: Regering sluit ogen voor oorzaak Fitch downgrade
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi (l) en ondervoorzitter Mahinder Rathipal (r) vanmorgen opnieuw bij het perscentrum van president en NDP-leider Desiré Bouterse. De VHP en de NDP zijn het eens over de aanpak van veel ontwikkelingsvraagstukken. De NDP is zelfs bereid enkele aandachtspunten van de VHP op te nemen in het beleid van Kabinet Bouterse II. De VHP zal geen tegenstander voor Bouterse presenteren bij de aanstaande presidentsverkiezing.

VHP: Regering sluit ogen voor oorzaak Fitch downgrade

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De VHP heeft met grote bezorgdheid kennisgenomen van de downgrade van Suriname zijn credit rating naar het niveau van CCC (triple C). Deze kredietstatus is de laagste in de geschiedenis van ons land. Suriname is nooit eerder zo laag beoordeeld, maar meer nog is onze kredietstatus nooit eerder met twee stappen tegelijk verlaagd.

Continue ReadingVHP: Regering sluit ogen voor oorzaak Fitch downgrade

Fitch rating weerspiegelt toenemende staatsschuld en overheidstekort

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietwaardigheid van Suriname van B- naar CCC, bijgesteld. In het rapport dat Fitch uitgebracht heeft over Suriname, wordt gesteld dat de verlaging van de rating van Suriname, verschillende zaken weerspiegelt. Genoemd worden een sterke toename van de overheidsschuld, verminderde financieringsflexibiliteit die duidelijk blijkt uit de voorwaarden van recente externe leningen van de overheid en afnemende externe liquiditeit die de risico’s voor het vermogen van de overheid om haar verplichtingen in vreemde valuta te betalen, vergroten.

Continue ReadingFitch rating weerspiegelt toenemende staatsschuld en overheidstekort
Read more about the article Groot deel personeel SZF in actie
Een groot deel van het personeel van de Staatsziekenfonds heeft vandaag uit ontevredenheid, het werk neergelegd (Foto: Johan de Randamie)

Groot deel personeel SZF in actie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Een groot deel van het personeel van de Staatsziekenfonds (SZF), heeft vandaag het werk neergelegd uit ontevredenheid. De voorzitter van de Algemene Ziekte en Verzekerings Werknemers Bond, Rodney Oldenstam, zegt tegenover De West, dat het gaat om het wegblijven van de effectuering van de beoordeling. Volgens hem is dat weggebleven vanaf 2015. ‘

Continue ReadingGroot deel personeel SZF in actie

‘Fitch is niet de regering’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het ratingsbureau Fitch, heeft de kredietwaardigheid van Suriname gisteren naar beneden bijgesteld. Suriname heeft nu de CCC-status, hetgeen de junkstatus is. Het is nooit voorgekomen dat Suriname een beoordeling lager dan de ‘b-klasse’ kreeg. Fitch komt tot deze negatieve rating vanwege de hoge staatsschulden die slecht gefinancierd worden. Volgens de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, zou de Fitch samen hebben gewerkt met de oppositie.

Continue Reading‘Fitch is niet de regering’

‘Daling criminaliteitscijfers niet geloofwaardig’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Abop-parlementariër Edward Belfort zegt in gesprek met De West, dat de cijfers die verstrekt zijn door minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie, waaruit zou blijken dat de criminaliteit in 2019 ten opzichte van 2018, gedaald is, niet op waarheid kunnen berusten. “Hij kan met cijfers komen dat de criminaliteit is gedaald, maar het volk maakt nog steeds elke dag berovingen mee”, zegt hij. Volgens Belfort neemt het onveiligheidsgevoel toe en ervaart de samenleving geen enkele daling.

Continue Reading‘Daling criminaliteitscijfers niet geloofwaardig’

Van B- naar CCC: ‘Niet voeren transparant beleid oorzaak slechte beoordeling’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietwaardigheid van Suriname bijgesteld van B- naar CCC. Dat betekent dat ons land een extreem risico heeft om obligatieleningen of andere financieringen terug te betalen. Volgens VHP-parlementariër Asiskoemar Gajadien, hebben wij dit te danken aan het feit dat deze regering geen transparant beleid voert. De rating zal volgens hem internationaal invloed hebben op het vertrouwen in ons financieel systeem. Gajadien zegt dat deze beoordeling te verwachten was, omdat de regering geen transparant beleid voert.

Continue ReadingVan B- naar CCC: ‘Niet voeren transparant beleid oorzaak slechte beoordeling’