Read more about the article Jongeren summit bij viering 30 jaar Kinderrechtenverdrag
Scholieren van voj- en vos-scholen, nemen gedurende drie dagen deel aan een summit in verband met de viering van 30 jaar Conventie voor de Rechten van het Kind, die in de Congreshal wordt gehouden. (Foto: Johan de Randamie)

Jongeren summit bij viering 30 jaar Kinderrechtenverdrag

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het Kinderrechtenverdrag of de Conventie voor de Rechten van het Kind, bestaat morgen 30 jaar. In het kader hiervan heeft het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in samenwerking met Unicef, een drie dagen durende Nationale Jeugd en Kinder Summit voor voj- en vos- studenten georganiseerd in de Congreshal. Het geheel wordt morgenmiddag op het Onafhankelijkheidsplein afgesloten met een kinderfestival en een wandelloop.

Continue ReadingJongeren summit bij viering 30 jaar Kinderrechtenverdrag
Read more about the article VSB Young Management wil jonge ondernemers een kans bieden
VSB- voorzitter Bryan Renten (r), in gesprek met David Power (m), voorzitter van VSB YM. Naast Power staat bestuurslid Natalie Young A Fat.

VSB Young Management wil jonge ondernemers een kans bieden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven Young Management (VSB YM), wil meer jonge ondernemers en professionals een kans bieden om zichzelf en hun onderneming verder te ontwikkelen. VSB YM is vertegenwoordiger en belangenbehartiger van jonge ondernemers en professionals in Suriname. De organisatie heeft op dit moment niet zoveel leden als gewild, maar wil in 2020 tussen de 50 en 100 leden hebben.

Continue ReadingVSB Young Management wil jonge ondernemers een kans bieden

Kantonrechter vraagt nieuwe medische verklaring Oedit

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Kantonrechter Maureen Dayala heeft gisteren tijdens de verdere behandeling van de zaak tegen de verdachte Radj Oedit, gevraagd naar een nieuwe medische verklaring van de verdachte. Dit naar aanleiding van het verzoek van de raadsman van Oedit, Irvin Kanhai, om zijn cliënt in Nederland te horen. Na de nieuwe verklaring zal de rechter het besluit nemen of Oedit wel of niet gehoord mag worden in Nederland.

Continue ReadingKantonrechter vraagt nieuwe medische verklaring Oedit
Read more about the article Nationaal Leger betreurt incident met pantserwagen
Een pantserwagen van het Nationaal Leger reed gisteren bij de Jules Wijdenboschbrug, tegen een transformatorhuisje van de N.V. Energie Bedrijven Suriname aan, dat zwaar beschadigd raakte. Een aangrenzend pand en een schutting, zijn eveneens beschadigd. De bestuurder van het voertuig zou later hebben aangegeven, dat de remmen het hadden begeven en dat hij daardoor de controle over het stuur verloor.

Nationaal Leger betreurt incident met pantserwagen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het Nationaal Leger betreurt het incident dat zich heeft voorgedaan met een pantservoertuig. Majoor Faried Ilahibaks zegt in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat vanwege snel en kordaat optreden van de ervaren bestuurder, een incident met rampzalige gevolgen de samenleving bespaard is gebleven. Op zondag 17 november richtte een pantserwagen, de zogenoemde Cascavel, van het leger een ravage aan nabij de rotonde bij de Wijdenboschbrug.

Continue ReadingNationaal Leger betreurt incident met pantserwagen

Su Aid gaat inzamelen voor ziekenhuizen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Stichting Su Aid zamelt ook in 2019 in voor een goed doel met een duurzaam karakter in Suriname. Na de succesvolle actie in 2018, waarbij ruim 1 miljoen SRD is gedoneerd door Suriname, is het streven ook dit jaar om SRD 1 miljoen in te zamelen. Het bestuur heeft uiteindelijk besloten met de campagne van dit jaar, de zes operationele ziekenhuizen te ondersteunen: het Marwina Ziekenhuis, Mungra Medisch Centrum, Pietronella Ziekenhuis, ’s Lands Hospitaal, Diakonessenhuis, St. Vincentius Ziekenhuis en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Continue ReadingSu Aid gaat inzamelen voor ziekenhuizen
Read more about the article Docenten lerarenopleiding willen lessen klassikaal geven
Er was veel belangstelling voor de open dag op de AdeKUS. Vandaag hield het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL), de Faculteit Maat-schappij Wetenschappen en de Faculteit Technische Wetenschappen een informatiedag op het complex van de AdeKUS.

Docenten lerarenopleiding willen lessen klassikaal geven

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Eerder deze maand vond de start plaats van het prebachelorprogramma 2019-2020 van de Academische Leraren Opleiding (ALO). Enkele studenten raakten toen geïrriteerd, nadat zij vernamen dat een paar van de vakken online zullen worden gegeven. Aan hen werd op die dag meegedeeld, dat ze de week daarop al over een laptop en een internetaansluiting moesten beschikken.

Continue ReadingDocenten lerarenopleiding willen lessen klassikaal geven

Onafhankelijkheid rechtspraak basisvoorwaarde rechtsstaat

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De rechtspraak is een sluitstuk van de rechtsstaat, maar hiervoor moeten de drie staatsmachten met de grondwet en de checks and balances in handen, zich beijveren om geloof en vertrouwen in te boezemen over de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van de rechtspraak, waarbij alleen het recht, rechtsbeginselen en het rechtssysteem en de op de zitting verzamelde feiten in een rechtszaak, de rechter beïnvloedt, zonder dat de rechter daarbij het oog sluit voor de maatschappelijke realiteit.

Continue ReadingOnafhankelijkheid rechtspraak basisvoorwaarde rechtsstaat