November 19, 2019


Su Aid gaat inzamelen voor ziekenhuizen


November 19, 2019

Stichting Su Aid zamelt ook in 2019 in voor een goed doel met een duurzaam karakter in Suriname. Na de succesvolle actie in 2018, waarbij ruim 1 miljoen SRD is gedoneerd door Suriname, is het streven ook dit jaar om SRD 1 miljoen in te zamelen. Het bestuur heeft uiteindelijk besloten met de campagne van dit jaar, de zes operationele ziekenhuizen te ondersteunen: het Marwina Ziekenhuis, Mungra Medisch Centrum, Pietronella Ziekenhuis, ’s Lands Hospitaal, Diakonessenhuis, St. Vincentius Ziekenhuis en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De door de ziekenhuizen ingediende projecten raken vooral de gezondheidszorg ten aanzien van kinderen. Op 18 november beleeft de campagne onder de slogan: Mek Wi Ala Gi Wan Dala de softlaunch met de start van de jaarlijkse sms-campagne. Suriname kan het woordje ‘Anu’ sms-en naar 1919, waarbij SRD 2,50 wordt gedoneerd. Elke dag, van maandag tot en met zaterdag, worden onder personen die een sms’je sturen, zes pakketten verloot. Bedrijven kunnen zich ook dit jaar opgeven voor de ‘Lege Cheque’ actie, waarbij Su Aid ze een blanco cheque aanbiedt die op 20 december, de laatste dag van campagne, kan worden ingeleverd. Na de introductie van de scholentour vorig jaar, is er van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, wederom toestemming gekregen om onderwijsinstellingen te betrekken bij de actie. Die kunnen, indien gewest, een mini Su Aid-box krijgen om op school in te zamelen. Voor Surinamers die op het werk, uiteraard met toestemming van de werkgever, de campagne willen steunen, bestaat ook de mogelijk een Su Aid-box te krijgen. In de loop van de week volgt er een persconferentie met vertegenwoordigers van de zes ziekenhuizen, waarbij nader zal worden ingegaan op de campagneactiviteiten dit jaar en de concrete projecten waarvoor er wordt ingezameld.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249