Regering introduceert nationaal sportpaspoort

Geruime tijd bestaat reeds de behoefte professionele voetballers met een andere nationaliteit, doch vanĀ  Surinaamse origine, bij internationale wedstrijden uit te laten komen voor ons Surinaams Nationaal Voetbal Elftal. Dit zal zorgen voor de verhoging van zowel het spelniveau als de prestaties van ons nationaal team op zowel nationaal als internationaal niveau met als gevolg een betere wereldranking. De regering van de Republiek Suriname heeft hiertoe een voorziening getroffen middels de verstrekking van het eerste nationaal sportpaspoort. Voorafgaand hieraan zijn consultaties gehouden met zowel nationale als internationale voetbalorganisaties en instituten, met inachtneming van bij de overkoepelende organisatie geldende regels en procedures en met de ondersteuning van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) en zijn bondscoach Dean Gorre, bij de voltooiing van dit proces. De Surinaamse voetballer, het voetbalminnend publiek, maar bovenal het Surinaams voetbal in zijn algemeenheid, zullen hierdoor kunnen profiteren van een verbeterd internationaal voetbalklimaat en de daarbij behorende resultaten.

More
articles