Surinaamse jiu jitsu delegatie dwingt respect af in Brazilië

De Surinaamse jiu jitsu delegatie onder leiding van Ginny Roos, heeft het afgelopen weekend geweldige prestaties geleverd tijdens een toernooi in Brazilië. In de deelstaat Amapa wisten de Surinaamse vechters vier gouden, vijf zilveren en één bronzen plak in de wacht te slepen.

‘’Ze hebben een geweldige prestatie neergezet en met hun resultaten, hebben zij respect afgedwongen’’, zei Roos. Het was voor de Surinaamse vechters de eerste keer dat zij meededen aan dit evenement dat jaarlijks wordt gehouden in Brazilië. Aan het evenement deden ruim 800 vechters mee.  De vier gouden medailles kwamen op naam van: Eric Alexandre(zwarte band), Jurgen Ho (paarse band), Dino Cramer (blauwe band) en Vernon Roos (witte band). De delegatieleider was vooral onder de indruk van de prestatie van Vernon Roos, gezien hij vocht tegen iemand die 30 kilo zwaarder woog.

Ook de resultaten van Alexander waren zeer indrukwekkend, omdat de laatstgenoemde in de open klasse ook zilver in de wacht wist te slepen.

De overige zilveren medailles werden gewonnen door: Sherina Soekhlal (blauwe band), Arianto Sastrowitomo, Karina Jap A Joe en Thomas Gomes(allen witte band). De enige bronzen medaille werd behaald door Davajo Hoogvliets.

More
articles