November 19, 2019


Kantonrechter vraagt nieuwe medische verklaring Oedit


November 19, 2019

Kantonrechter Maureen Dayala heeft gisteren tijdens de verdere behandeling van de zaak tegen de verdachte Radj Oedit, gevraagd naar een nieuwe medische verklaring van de verdachte. Dit naar aanleiding van het verzoek van de raadsman van Oedit, Irvin Kanhai, om zijn cliënt in Nederland te horen. Na de nieuwe verklaring zal de rechter het besluit nemen of Oedit wel of niet gehoord mag worden in Nederland. Volgens de laatste medische verklaring van Oedit die in april is overgelegd aan de rechter, kon Oedit vanwege zijn gezondheidstoestand niet vertrekken. In deze zaak heeft de rechter ook twee piloten gehoord die het politievliegtuig bestuurden. Zij verklaarden dat op 13 maart, twee vliegtuigen met politiemannen werden ingezet. Het drugsvliegtuig werd achtervolgd, daarna probeerde het drugsvliegtuig op hen in te vliegen. Toen werden er schoten gelost. Oedit wordt sinds maart door het Openbaar Ministerie van ons land opgespoord in de kwestie van een vliegtuig waarin 488 kilo cocaïne was verstopt en de duikboot die niet ver van zijn rijstareaal is aangetroffen. Het vliegtuig bevond zich op zijn rijstareaal te Saramacca. Oedit zei in maart in gesprek met Starnieuws, dat hij niet is ondergedoken, maar voor gezondheidsredenen vertoeft in Nederland. Inmiddels is Oedit in Nederland aangehouden. Door het Openbaar Ministerie wordt hij verdacht van deelneming aan een criminele organisatie en overtreding van de Wet Verdovende Middelen. De zaak wordt op 6 januari verder behandeld.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249