EMFI wijzigt advies voor Surinaamse staatsobligaties van ‘Hold’ naar ‘Koop’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De ontwikkelingen in Blok 58 en het positieve momentum rond Eurobonds, hebben EMFI ertoe gebracht hun advies voor Surinaamse staatsobligaties te wijzigen van 'HOLD' naar 'KOOP'. De verwachte ontwikkeling van de oliesector wordt gezien als een game-changer voor Suriname, met een potentieel significante economische impact, zelfs zonder rekening te houden met bredere effecten op de economie. SURINM 33 won de afgelopen maand 2,2 punten en werd verhandeld op 93,6 cent, wat een rendement van 9,6% (-44 basispunten per maand) opleverde. Sinds de uitgifte heeft SURINM 33 10,5 punten gewonnen en een totaal rendement van 16,1% behaald.

Continue ReadingEMFI wijzigt advies voor Surinaamse staatsobligaties van ‘Hold’ naar ‘Koop’
Read more about the article SPSB-strafzaak wordt op 24 mei voortgezet
De directeur van de Surinaamse Postspaarbank, Ginmardo Kromosoeto, is vandaag in verzekering gesteld. Kromosoeto wordt onder andere verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, gekwalificeerde verduistering en oplichting.

SPSB-strafzaak wordt op 24 mei voortgezet

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op 15 mei 2024 is de SPSB-strafzaak te-gen de verdachten G. Kromosoeto, G. Hew A Kee, B. Jurgens, W. Sardjo, R. Putter en J. ten Berge behandeld door de kantonrechter. De zaak stond voor getuigenverhoor en de tweede beurt van de advocaat mr. Nailah van Dijk met betrekking tot haar verzoek om bewijs uit Nederland uit te sluiten in de strafzaak tegen de verdachte Putter. D

Continue ReadingSPSB-strafzaak wordt op 24 mei voortgezet
Read more about the article Blanker: ‘Overheid dient valse stukken in bij rechter’
Hamer uit de rechtzaal

Blanker: ‘Overheid dient valse stukken in bij rechter’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

 De kortgedingrechter bepaalde gisteren bij vonnis dat de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) haar acties binnen een uur moest opheffen en dat de leden zich dienden aan te melden op hun werkplek. Het gaat in dezen om leerkrachten aangesloten bij  het Syndicaat voor Onderwijsgevenden in Suriname en de onderwijsinspecteurs.

Continue ReadingBlanker: ‘Overheid dient valse stukken in bij rechter’

Abop/PL fractie onthoudt zich van stemming bij wet wijziging kiesregeling

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De wet tot nadere wijziging van de kiesregeling werd in het parlement aangenomen met 35 stemmen. De Abop/PL fractie onthield zich van stemming, omdat zaken die ze zou hebben aangehaald, niet zien meegenomen. De Abop parlementariërs streefden ernaar om onder andere de mogelijkheid te bekijken  een landelijk kiesbureau in Paramaribo of elders op te zetten. De reden hiervoor is volgens ABOP dat de kiesgerechtigden op de dag van verkiezing niet hoeven af te reizen naar het binnenland. 

Continue ReadingAbop/PL fractie onthoudt zich van stemming bij wet wijziging kiesregeling

‘Petronas wil snel voortgaan met ontwikkeling Blok 52’

Recentelijk heeft Roy Shyamnarain, juridisch adviseur en belastingadvocaat gespecialiseerd in olie- en gaszaken, de resultaten van de exploratieput Fusaea-1 in offshore Blok 52 van Suriname benadrukt. Mohd Redhani Abdul Rahman, vicepresident van de exploratie bij Petronas, beschreef deze resultaten als "een bewijs van vooruitgang in ons begrip van de geologie in deze regio, versterkt door de recente doorbraken in Roystonea-1 en Sloanea-1". Deze uitspraak suggereert dat Petronas snel wil voortgaan met de ontwikkeling van Blok 52.

Continue Reading‘Petronas wil snel voortgaan met ontwikkeling Blok 52’

Transvaal walst over Broki

  • Post author:
  • Post category:Sport

Transvaal heeft wist afgelopen weekend een 6-0 overwinning geboekt op het team van Broki. In een goed bezet Franklin Essed Stadion wist de winnaar van de eerste ronde, een goede voetbalshow weg te geven. De ingevallen Lalalie Tooy en Dejean Kamsi hadden met elk twee goals een belangrijk aandeel in de overwinning. De overige doelpunten waren van Dimitri Apai en Jercinio Grendel. Door de overwinning blijft Transvaal koploper met 27 competitiepunten uit elf wedstrijden.

Continue ReadingTransvaal walst over Broki

Politie Stolkertsijver onderschept drugs in pap en cornflakes

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De politie van de controlepost te Stolkertsijver heeft respectievelijk op zaterdag 11 mei drugs onderschept. Tijdens een voertuigcontrole op 11 mei 2024 stuitten de wetsdienaren op een doos pap en cornflakes, waarbij de dozen zwaarder bleken dan normaal. Er bleek drugs in de dozen te zitten. De twee mannen die in het voertuig zaten, werden gesommeerd het voertuig aan de kant te plaatsen, doch de bestuurder met een vrij hoge snelheid weg.

Continue ReadingPolitie Stolkertsijver onderschept drugs in pap en cornflakes
Read more about the article Zolang douanekoers niet daalt, zullen winkelprijzen niet dalen
Een vrouw zoekt samen met haar dochter een zak buitenlandse chips uit in de supermarkt. Volgens Raymond Hasnoe van de Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW), blijven buitenlandse producten tegenwoordig lang in de schappen staan. (Foto: Roy Bruce)

Zolang douanekoers niet daalt, zullen winkelprijzen niet dalen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De wisselkoers van de USD daalt bij de verschillende cambio’s, doch de prijzen van de producten in de winkels zijn tot op heden niet gedaald. Gretle Wolfram, voorzitster van Winkeliers en Ondernemers Vereniging in Suriname (WOVS), zegt in het radioprogramma ABC Aktueel, dat importeurs ook afhankelijk zijn van de douanekoers.

Continue ReadingZolang douanekoers niet daalt, zullen winkelprijzen niet dalen

VISVERGUNNINGEN GELEUTER

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Ifraan Ali, de president van Guyanam blijft maar leuteren over de meer dan 150 visvergunningen, die hij wenst te bemachtigen om in onze wateren te mogen vissen. We vragen ons steeds weer in gemoede af, wie deze man schopt om er sowieso vanuit te gaan, dat de Surinaamse regering in een soort mes op de keel situatie, hem deze hoeveelheid visvergunningen, zal afstaan.

Continue ReadingVISVERGUNNINGEN GELEUTER

Opschoning Saramaccakanaal biedt nieuwe kansen voor toerisme

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Vishnu Kalloe, projectmanager van het Saramacca Canal System Rehabilitation Project, heeft aangegeven dat het opschonen van het kanaal een uitdagende taak is, maar dat de voordelen de moeite waard zijn. Het project richt zich op de berere ontwatering van Groot-Paramaribo en omgeving en bevordert tevens de economische scheepvaart.

Continue ReadingOpschoning Saramaccakanaal biedt nieuwe kansen voor toerisme