Grondbeleid heeft gefaald, regering mist transparantie

Asiskumar Gajadien, fractieleider VHP, was te gast in het programma ‘To The Point’. Gajadien zei niet ontevreden te zijn met het gevoerde beleid van de regering. Er zijn natuurlijk bepaalde zaken die een smet hebben gelegd op het beleid, met name de kwestie omtrent het grondbeleid. “Grondbeleid heeft gefaald, waarbij de regering die transparantie heeft gemist; verder ook het herstructureringsprogramma op het ministerie van SOZAVO met afbouw van de verschillende subsidies. Dit zou eigenlijk gepaard moeten gaan met een goed sociaal vangnet, waarbij sociaal zwakkeren opgevangen zouden moeten worden, maar dit is structureel niet naar wens verlopen”, aldus Gajadien.

Volgens Gajadien zijn er ook zaken opgedoken zoals de Covid-19 pandemie en de oorlog in Oekraïne, waarbij de prijzen van goederen wereldwijd gestegen zijn. Hierdoor was het voor de regering heel moeilijk om haar beleid uit te voeren. Verder ook de schuldencrisis die de regering is komen aantreffen.

Om herstel daarin te brengen kost tijd, maar desondanks is het de regering gelukt om degelijk werk te verrichten; er zijn inderdaad nog vraagstukken die structureel beter aangepakt konden worden. Je kan als regering een aantal goede dingen doen, maar die ene smet valt gelijk op en men vergeet dan gauw wat er wel goed uitgevoerd is.

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer zou volgens de wet verplicht zijn om de aanvragen en uitgiftes van gronden te publiceren, omdat die wet bestaat, maar er zijn geen sancties in de wet opgenomen, waardoor er niet kan worden  opgetreden als men zich niet houdt aan de wet. Er  wordt  geprobeerd de wet te veranderen, omdat zolang er geen publicatie is van de uitgifte, de uitgifte niet kan worden ingeschreven. De wet is al geruime tijd in behandeling, maar helaas nog niet aangenomen. Indien de minister van GBB zich gehouden had aan de wet, zouden er minder problemen zijn op dat ministerie.

More
articles