Docentenbond voor Hoger Onderwijs hervat beraad

Het beraad van de Docentenbond voor Hoger Onderwijs Suriname (DoHOS) is gisteren hervat, na te zijn opgeschort op 3 mei. Docenten van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) zijn opgeroepen om hun werkzaamheden tot nader order stop te zetten.

Het beraad wordt hervat vanwege verschillende redenen. De belangrijkste reden is het uitblijven van de betaling van toelagen voor (adjunct)coördinatoren van het IOL. Ondanks eerdere beloften dat deze toelagen per eind april 2024 en daarna per eind mei 2024 ontvangen zouden worden, is de betaling uitgebleven.

Daarnaast zijn de afspraken voor de betaling van overuren van IOL-docenten niet nagekomen, ondanks dat ook hiervoor beloften waren gemaakt voor eind april 2024 en daarna eind mei 2024. Deeltijdse docenten van het IOL hebben eveneens hun betalingen nog niet ontvangen, ondanks dezelfde beloftes.

Een andere reden voor het hervatten van het beraad is het gebrek aan communicatie vanuit de directeur van het IOL met het Onderhandelingsorgaan van de overheid sinds 12 maart 2024.

Ondertussen heeft het bestuur laten weten dat zij alles in het werk stelt om alle achterstallige betalingen zo snel mogelijk in orde te maken. Tevens zal er gewerkt worden aan een traject naar een passende loonreeks voor IOL-docenten.

More
articles