Abop/PL fractie onthoudt zich van stemming bij wet wijziging kiesregeling

De wet tot nadere wijziging van de kiesregeling werd in het parlement aangenomen met 35 stemmen. De Abop/PL fractie onthield zich van stemming, omdat zaken die ze zou hebben aangehaald, niet zien meegenomen. De Abop parlementariërs streefden ernaar om onder andere de mogelijkheid te bekijken  een landelijk kiesbureau in Paramaribo of elders op te zetten. De reden hiervoor is volgens ABOP dat de kiesgerechtigden op de dag van verkiezing niet hoeven af te reizen naar het binnenland.

NPS-parlementariër, Ivanildo Plein, heeft voorgesteld het verzoek van de ABOP/PL-fractie nader te bekijken en dit tot een bespreekbaar punt van de regering te maken. Volgens hem is de komende landelijke verkiezing een zaak waarbij alle hens aan dek moeten zijn. Het is volgens hem niet alleen een aangelegenheid van de verkiezingsautoriteiten en de regering, maar ook van het parlement. Er wordt gekeken naar het grotere belang, namelijk om landelijke verkiezingen te houden.

NDP-fractievoorzitter Parmessar merkte op, dat niet alle partijen hebben gekregen wat ze wilden. De NDP en ABOP/PL-fractie wilden een aangepast districtenstelsel. Hij stelde voorts dat er tijdens de behandeling van de wet voorstellen zijn gedaan die niet zijn uitgewerkt. “Je kan niet met een idee komen bij wetgeving en dan geen uitgewerkt voorstel in wetstechnische zin hebben”, aldus Parmessar.

More
articles