De Arend herstelt zich goed tegen CLD

(Foto: Regillio Derby)

De Arend heeft zich gisteren goed hersteld van de 43-64 nederlaag die de ploeg vori-ge week tegen SCVU leed.
Met die verliespartij kwam er namelijk aan einde aan een zegereeks van drie wedstrijden, maar gisteren pakte de ploeg uit Frimangron de draad weer op en sloot zij de eerste ronde van de hoofdklasse basketbalcompetitie af met een 75-67 zege op CLD. Voor De Arend was het dus de vierde zege in vijf duels van de eerste ronde. Eerder werden ook De Schakel, Yellow Birds en PBV verslagen.
CLD won in de eerste ronde alleen van Yellow Birds en PBV.
CLD leidde bij de rust met 36-31, maar De Arend speelde een sterke derde en vierde quarter waarin de ploeg respectievelijk 19 om 25 punten scoorden tegen 13 om 18 voor CLD.
Bruce Samuel leidde De Arend met 25 punten. Xavier Elburg had 20 punten, en Mitchell Zeefuik 7 punten.
Bij CLD werd Earl Sabajo de topscorer met 16 punten, gevolgd door Winston Bosk met 14 en Hesdy Lens met 12.
Teamgenoot Dwight Berkleef werd gediskwalificeerd wegens wangedrag.
In een andere partij wees SCVU de ploeg van PBV met 108-54 terug, dit na een 51-27 ruststand. Beide ploegen sloten de eerste fase af met een 13-13 score, maar daarna schroefde SCVU het tempo op en scoorde de regerend landskampioen 32 punten in de tweede fase tegen 14 voor PBV. In de derde speelperiode liet SCVU 30 punten noteren en PBV 11.
Raoel Blom leidde SCVU met 26 punten. Jason Fisher had 24 punten en Sergio Panka 14 punten. PBV: Gregory Nibte 14 punten, Fabian Brondenstein 13 punten en Stephano McBean 7 punten.
Met deze partij werd een aanvang gemaakt met de tweede ronde. SCVU won in de eerste ronde met 96-57 van PBV.

More
articles