Suriname geen gastland voorronde CFU clubstrijd

Suriname blijkt niet als één der gastlanden te zullen optreden in de voorronde van de CFU Clubkampioenschappen. Aan deze voorronde nemen de Surinaamse landskampioen Inter Moengo Tapu en semi-kampioen Excelsior deel. De wedstrijden worden in april afgewerkt in Guyana, op Trinidad en Haiti.
Ashok Bainath Sah van de SVB zegt desgevraagd dat de CFU bij de inschrijving wel aan de clubs vraagt of zij geïnteresseerd zijn om als gastheer van een poule op te treden. Echter zouden Inter Moengo Tapu en Excelsior niet specifiek hierop hebben gereageerd. De SVB-medewerker merkt echter er ook meteen op dat het steeds dezelfde landen zijn die door de CFU worden uitgekozen, zoals Trinidad en Haïti. Hij wijst erop dat Surinaamse selecties, de U-20 en damesselectie, vorig jaar ook al op Haïti voorronde-wedstrijden moesten spelen in CFU-verband.
Inter Moengo Tapu is volgens Bainath Sah dit keer er goed vanaf gekomen. De landskampioen moet namelijk naar Guyana, waar de wedstrijden van poule 1 worden gespeeld. Inter is ingedeeld met Alpha United van Guyana en Central FC van Trinidad.
Excelsior dat voor het eerst meedoet aan de CFU Club-kampioenschappen moet echter naar Haïti voor de duels in poule III. Excelsior is ingedeeld met America FC (Haïti), Montego Bay United FC (Jamaica) en Club Sportif (Guadeloupe).
Bainath Sah wijst erop dat er bij het “hosten” van dit soort toernooien vaak verlieskosten met zich meebrengt. Het organiserend land ontvangt wel een kleine tegemoetkoming van de CFU, maar dit kan slechts als een druppel op een hete plaats aangemerkt worden. Het organiserend land moet namelijk in een poule van vier landen/clubs drie gastploegen accommoderen in hotels alsook vier arbiters.
Bainath Sah benadrukt dat in Suriname de SVB afhankelijk is van recettes, de inkomsten uit de verkoop van toegangsbewijzen. “En je weet hoe het is gesteld met het Surinaamse publiek…als jouw team zijn eerste partij verliest, komt men niet meer kijken”, stelt de SVB-medewerker.
De overige poule-indelingen zijn als volgt:
Poule II (gastland Trinidad): DirectTV W Connection FC (Trinidad), SAP FC (Antigua), Guyana Defence Force (Guyana) en Waterhouse FC (Jamaica).
Poule IV (gastland Haït): Don Boaco FC de Petion Ville (Haïti), Helenites Sporting Club (Virgin Islands), Unite Sainte Rose (Guadeloupe) en Lyford Cay FC (Bahamas).
Het programma van Inter Moengo Tapu is als volgt:
15 april vs Alpha United FC en 17 april vs Central FC.
Excelsior speelt op 15 april tegen America FC, 17 april tegen Club Sportif en 19 april tegen Montego Bay United.
Alleen de poule-winnaars gaan door.

More
articles