CRYPTO COME UP

Er zijn figuren waar je als media mee wacht, totdat het rieten mandje waarin ze hun gouden eieren ronddragen, genoeg verrot is, dat eigenaar en eieren er samen doorheen vallen. Niets is zo tijdrovend en demotiverend om een zelfverrijkende figuur op slinkse maniertjes te zien ontkennen, wat heel Suriname weet, in een rechtszaal. En dan als beloning voor leugenachtigheid en doofpot tactieken, een rechter te horen zeggen dat zo een ellendeling verontschuldigingen verdient. Omdat de boef niet voldoende sporen achter heeft gelaten heeft dat bewijs genoemd. Dat is dubbelop het geval, wanneer boefjes bij collega-mediahuizen met vuist en klauw adverteren en zorgen dat de juiste vogeltjes de juiste wormen in de bek krijgen aan de politieke kant. Oranje vogeltjes, gele vogeltjes en bij bepaalde weer paarse vogeltjes.

Maar een paars vogeltje is volop aan het zingen, en heeft voor zijn concert het perfect moment gekozen. Hij deed uit de doeken, waar Keerpunt al eerder aandacht voor vroeg: dat de crypto boerderij van een Hand Bijter, rustig door oogst en kersen op taarten plaatst, terwijl onze woonwijken vanwege het lage waterpeil in het donker komen te zitten. Het is bijna lachwekkend hoe de lakeien van de Hand Bijters hun politieke molen aangewakkerd hebben, om de media in te stuiven, met hoog en lage ontkenningen. Bij iedere oogst, komt er namelijk steeds meer slagroom voor de taart, met daar bovenop een graag geziene kers.

Cryptocurrency is grotendeels ongereguleerd. Er is geen wetgeving. Er is geen staatsbesluit. Er is geen afdeling bij geen enkele toezichthouder en, laat de president dit niet horen, of we zijn maandelijks weer SRD 12.000 per persoon kwijt aan leden daarvan, er is zelfs geen commissie! Niemand is ermee bezig, behalve de mondjes die erdoor gevoed worden.

Terwijl de gewone burger geen huur of salarisstorting aan valuta naar de bank kan brengen, zonder dat hun doopceel gelicht moet worden en wij meerdere functionarissen duizenden US-dollars per maand betalen, om het einde van de financiële wereld af te wenden, in de vorm van blacklisting, heeft de absolute top dus baat bij crypto mijnen en het opperste geheim. Bij hel en laagwaterstand, het mijnen gaat door. 2 MW per maand, terwijl Ephraimzegen, Pontbuiten en Geyersvlijt, mogen stikken in het loadshedding donker.

De Oranje adviseur die hieraan verdient, ziet zelf geen vuiltje aan de lucht. Hij zou geen enkel voordeel qua goud, stroomtarieven of belasting aan de overheid te danken hebben. Een snelle rekensom leert echter dat er niet betaald wordt wat de gewone burger betaalt. Crypto conversies vinden ook niet in Suriname plaats, dus van de tientallen miljoenen US-dollars waarmee men verrijkt wordt, ziet de Belastingdienst niets terug.

Terwijl ZERO TOLERANCE het verkeer ophoudt en hier en daar een boete uitschrijft, mijnt de ene regeerder in strijd met de grondwet, fysiek goud. En zullen we u een metafoor besparen over wat er digitaal gebeurt met de voordelen van de andere. Maar armer worden ze hier geen van allen van.

R.B.

More
articles