Franse ambassadeur verbijsterd over uitspraken OKB-voorzitter

De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) mr. Jennifer van Dijk-Silos noemt het artikel on der de kop ‘Internationale waarnemers willen spoedige afkondiging verkiezingsuitslag’, afkomstig van  de missiehoofden van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over de algemene verkiezingen in Suriname en de uitslag, misleidend en grof naar het volk toe.

Volgens Van Dijk-Silos heeft zij nooit een EU-missie hier geaccrediteerd.

Zij stelt, dat de EU wel uitgenodigd is geworden, maar dit heeft zij geweigerd, omdat zij niet kon komen. Naar aanleiding van deze uitspraken van de OKB-voorzitter heeft zijne excellentie Antoine Joly, ambassadeur van Frankrijk in ons land tevens vertegenwoordiger van tenminste nog twee Europese Unie (EU) lidstaten, met verbijstering gereageerd op de uitspraken van mr. Van Dijk-Silos op de door de ambassadeur eerder uitgebrachte verklaring met betrekking tot de gehouden algemene verkiezingen en de uitslag. De Franse diplomaat noemt de reactie van Van Dijk- Silos op zijn minst “rude”.

Wij hebben gemeend de reactie van de Franse ambassadeur en EU representant integraal en onvertaald op te nemen, om zo eventuele misinterpretaties te voorkomen. De reactie van Joly luidt als volgt:

More
articles