Read more about the article 37 JAAR GELEDEN OVERKWAM ONS EEN RAMP
Desi Bouterse in Fort Zeelandia, maart 1982, kort na mislukte coup | Foto ANP

37 JAAR GELEDEN OVERKWAM ONS EEN RAMP

Aanstaande zondag is het weer 8 december, een dag die voor velen en vooral de ouderen onder ons, in het geheugen is gegrift als het moment waarop 37 jaar geleden 16 vooraanstaanden uit onze gemeenschap in opdracht van de militaire machthebbers van dat moment, werden opgehaald en 15 van hen werden alvorens zwaar te zijn mishandeld, standrechtelijk in het Fort Zeelandia doodgeschoten.

Continue Reading37 JAAR GELEDEN OVERKWAM ONS EEN RAMP

‘Het is heel erg zwaar voor mij’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Naar aanleiding van het bericht dat geplaatst is op Facebook over de tienjarige Ishika, die heel erg ziek is, nam de krant contact op met haar moeder Andjena Tikai. Zij zegt dat haar dochter geboren is met schrompelnieren, ook is zij bloeddrukpatiënt. Schrompelnieren zijn nieren die steeds kleiner worden. Tikai geeft aan dat het heel erg zwaar is voor haar om haar dochtertje zo ziek te zien en toch niets voor haar te kunnen doen. Zij geeft aan dat ze op zoek is naar hulp voor haar kind.

Continue Reading‘Het is heel erg zwaar voor mij’

HOERA, EEN NIEUWE BRUG

Een aantal weken gelden maakte Keerpunt er gewag van, dat de brug over de David Simonsstraat-Plutostraat, in verband met herstelwerkzaamheden, afgesloten was. Afgelopen week werd Keerpunt gebeld door een blijde bewoner van Elisabethshof. De brug was inmiddels gerepareerd en opengesteld, zo had hij gezien toen hij over de Plutostraat reed. Het herstel had niet eens zo lang op zich laten wachten. Hij zou een foto sturen van de brug. De foto heeft Keerpunt niet gekregen, wel belde hij daags daarop om zijn ongenoegen te uiten.

Continue ReadingHOERA, EEN NIEUWE BRUG
Read more about the article Suriname: de rechtsstaat moet worden gerespecteerd door alle betrokkenen
Hamer uit de rechtzaal

Suriname: de rechtsstaat moet worden gerespecteerd door alle betrokkenen

Vandaag heeft de International Commission of Jurists (ICJ), kennis genomen van de uitspraak door de militaire en civiele kamers van de Krijgsraad in Suriname, waarin president Desiré Delano Bouterse wordt veroordeeld en andere verdachten worden vrijgesproken

Continue ReadingSuriname: de rechtsstaat moet worden gerespecteerd door alle betrokkenen