December 7, 2019


‘Het is heel erg zwaar voor mij’


December 7, 2019

Naar aanleiding van het bericht dat geplaatst is op Facebook over de tienjarige Ishika, die heel erg ziek is, nam de krant contact op met haar moeder Andjena Tikai. Zij zegt dat haar dochter geboren is met schrompelnieren, ook is zij bloeddrukpatiënt. Schrompelnieren zijn nieren die steeds kleiner worden. Tikai geeft aan dat het heel erg zwaar is voor haar om haar dochtertje zo ziek te zien en toch niets voor haar te kunnen doen. Zij geeft aan dat ze op zoek is naar hulp voor haar kind. Ze vertelde dat toen Ishika zeven jaar was, ontdekt werd dat ze een vergroot hart heeft. Volgens de moeder wordt zij al acht maanden gedialyseerd. Ishika ligt in het Diakonessenhuis en wordt van daaruit per ambulance vervoerd naar de vakantiedialyse te Nieuw Weergevondenweg, waar zij vier keer per week vier uur wordt gedialyseerd. Tikai zegt dat haar dochter behandeld wordt door dr. Keenswijck. “Ik moet eerlijk zijn, ze is een hele goede arts en doet al haar moeite om mijn meisje in leven te houden.” Om in de buurt van haar dochter te kunnen zijn, betaalt Tikai SRD 200 per dag om in het ziekenhuis te kunnen slapen. Verder betaalt zij SRD 283 aan ambulancekosten, zodat haar dochter gedialyseerd kan worden. Omdat de SRD 200 te veel werd voor haar om elke dag te betalen, is de arts haar tegemoet gekomen door dat bedrag te verlagen naar SRD 100. Verder geeft zij aan dat ze ook aardig wat donaties heeft gekregen van mensen die begaan zijn met haar dochter. Zij hoopt dat Ishika in de toekomst een nieuwe nier zal krijgen. “Ik kan de pijn die ze draagt niet voelen, en dat doet mij veel pijn. Het is heel erg zwaar voor mij. Ik wil dat alles goed komt met mijn dochtertje. We weten niet of ze het gaat maken”, aldus de bezorgde moeder van Ishika.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249