Toyota US Open: Renzo Tjon A Joe pakt vijfde plaats

De 24 jarige Surinaamse zwemmer, Renzo Tjon A Joe, pakte de 5e plaats afgelopen donderdag tijdens de Toyota US open. Tjon A Joe klokte een tijd van 22.28 seconden in McAuley Aquatic Center in Atlanta, Georgia. De top vier bestaat uit: 1 de Braziliaan Bruno Fratus (21.72), 2 Zach Apple (21.81), 3 Michael Chadwick (21.97) en 4 Robert Howard (22.21). Tjon A joe plaatste zich als derde voor de A-finale. DE Surinamer eindigde gister als tweede in de tiende heet met een tijd van 22.24 seconden. Alleen zijn oud Trainingspartner, Bruno Fratus, was sneller dan hem. Fratus plaatste zich voor de finale met een tijd van 21.59 seconden. Hiermee brak Fratus ook het US Open meet record die op naam stond van Bradley Tandy. Tandy’s prestatie dit keer, 22.50 seconden, was niet genoeg voor de A-finale, maar wel de B-finale waar hij als 5e eindigde met een tijd van 22.51 seconden. Tjon A Joe is momenteel zwemmer bij Coral Springs Swim Club. Ook oud zwem legende, Anthony Nesty, is op deze spelen aanwezig als hoofdcoach van Florida Gators Swimming team. Toet nu toe hebben acht van zijn pupillen de finales gehaald. De US Open meet die woensdag zijn begonnen worden vandaag afgewerkt.

More
articles