Consude games afgesloten, Suriname behaalt 5 bronzen medailles

De Consejo Sudamericano del Deportes Escolares (CONSUDE games) is afgesloten door middel van een afsluitingsceremonie. Suriname heeft 5 bronzen medailles binnengehaald. De eerste bronzen medaille werd in de wacht gesleept door Ronald Green met de 80m sprint voor specials en de 4  overige medailles door de judoka’s Leonie Williams, Leontine Williams, Jahdiel Redout en Damian Kemper. Suriname heeft voor de 8ste keer aan de spelen deelgenomen  van 1 t/m 6 december  in Asunción, Paraguay. De delegatie staat onder leiding van de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. Vanuit het ministerie is de Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS) belast met de coördinatie van de uitzending aan het internationaal sportevenement. Minister Gopal en de directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, hebben bilaterale gesprekken gevoerd met de minister van Sportzaken in Paraguay, Irma Fatima Morales Aguero. Met haar is er van gedachten gewisseld over het sportgebeuren. De spelen dienen als meetmoment voor scholieren in de leeftijdscategorie 12-14 jaar. Er is aan acht takken van sport geparticipeerd met name schaken, atletiek, atletiek voor scholieren met een beperking, basketbal (jongens en meisjes), zaalvoetbal, zwemmen, judo en volleybal (jongens en meisjes). De delegatie gaat op zondag 8 december terug richting Suriname.

More
articles