O.S Brokopondo kampioen scholen quiz

De O.S Brokopondo school is tot kampioen gekroond van de Brokopondo scholen quiz. De finale vond gisteren plaats in de Krutu Oso van het district. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door Rosebel Gold Mines N.V. in samenwerking met Junior Chamber International (JCI). Sustainability manager Jerry Finisie, zegt dat de quiz altijd een paar dagen voor de eindtoets gehouden wordt. Verder zegt hij dat de quiz de leerlingen van de zesde klas moet voorbereiden op de eindtoets. De kampioen kreeg een wisseltrofee, SRD 3.000 ter versterking van de schoolkas en de twaalf deelnemende leerlingen kregen elke een bedrag van SRD 100. De vragen die gesteld werden, kwamen uit de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuuronderwijs, rekenen, Nederlands en algemene kennis.

Dit is het vijfde jaar dat de Brokopondo scholen quiz wordt georganiseerd, de organisatoren gaan ervan uit dat ze op deze manier ook helpen aan de vorming van de jongeren.

De O.S Afobakkaweg school mocht de tweede prijs voor haar rekening nemen bij de Brokopondo scholen quiz van dit jaar. Zij kregen een kasversterking van SRD 1.500 en elke leerling heeft een bedrag van SRD 50 ontvangen. Finisie liet weten dat de quiz opgesteld is door JCI in samenwerking met de leerkrachten van de school. “De leerkrachten en leerlingen krijgen een training hoe ze zich moeten voorbereiden op de quiz”, aldus Jerry Finisie.

“Rosebel Gold Mines heeft als policy het leveren van een bijdrage in het gebied waar ze opereren”, verklaart hij. Daarom heeft Rosebel een aantal projecten, dat ze uitvoert in Brokopondo. Het bedrijf draagt niet alleen bij aan de vorming van jongeren, maar helpt ook mee aan de gezondheidszorg en infrastructuur van het gebied. Finisie zegt dat het bedrijf een speciaal scholenprogramma heeft voor de jongeren in Brokopondo. Volgende week zaterdag wordt er in Brokopondo ook een speech contest gehouden voor leerlingen op VOJ-niveau. De vertegenwoordiger van Rosebel Gold Mines zegt dat de reactie van de Brokopondo gemeenschap zeer positief is wat de projecten voor de jongeren betreft. “Ze kunnen nu ook hun eigen kinderen zien deelnemen aan activiteiten die vroeger alleen gehouden werden voor leerlingen van de stad”, meent Finisie. Hij zegt dat de Brokopondo scholen quiz voortgang zal hebben, omdat ze als bedrijf merken dat het niveau van de leerlingen steeds beter wordt.

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles