Algemene Aannemers Vereniging: ‘Overheid is grootste wanbetaler’

De voorzitter van de Algemene Aannemers Vereniging, Anthony Wong, geeft in een gesprek met De West aan dat de aannemers voor werkzaamheden die zij voor de overheid hebben verricht, nog steeds niet alle gelden hebben ontvangen. Dit heeft als gevolg dat veel aannemersbedrijven werknemers moeten afvloeien en bepaalde zelfs failliet zijn verklaard.

De voorzitter van de Algemene Aannemers Vereniging deelt mee dat het bedrag dat de overheid schuldig is aan de aannemers dichtbij de SRD 100 miljoen ligt. Gezien de economische crisis in het land, zegt hij dat de waarde van dit bedrag zwaar gedevalueerd is. Wong vindt het onmenselijk dat de overheid geen oog heeft voor de problemen die zij voor de aannemers creëert.

“De overheid is gebleken de afgelopen zes jaar de grootste wanbetaler te zijn”, aldus Wong.

Door deze achterstand van de overheid en de economische crisis in het land, zijn niet alle 36 leden van de AAV in staat om het hoofd boven water te houden. De kosten van deze bedrijven lopen door en worden zelfs meer, gezien de prijsstijging van de alledaagse kosten en de verhoging van de elektriciteitstarieven. Met de inkomsten kunnen ze nu moelijker rondkomen, omdat ze minder projecten krijgen om uit te voeren. Er is tegenwoordig simpelweg weinig werk. Bouwen is nu ook veel duurder geworden, Wong meent dat de kosten tweemaal zijn toegenomen. “Dus iedereen kijkt de kat uit de boom”, zegt de voorzitter.

De aannemers hebben geen keus meer dan het personeel gedeeltelijk af te vloeien, willen zij het hoofd boven water houden. Bepaalde aannemersbedrijven lukt het helemaal niet meer, waardoor zij de deuren moeten sluiten. “Heel hartelijk dank overheid”, besluit Wong.

More
articles