DE SPUIGATEN UIT

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het loopt de spuigaten uit met het asociale parkeergedrag van automobilisten aan de mr. Dr. J.C. de Mirandastraat, en wel ten hoogte van de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen en Justitie en Politie. Aan beide kanten van de weg worden auto’s geparkeerd, waardoor het een vrijwel onmogelijke taak wordt voor het verkeer, komende vanuit de Henck Arronstraat, F.H.R. Lim A Postraat en Waterkant, door te rijden.

Continue ReadingDE SPUIGATEN UIT

SEOB adviseert verhoging overheidsinkomsten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

“Het IMF-programma richt zich onder andere op het verduurzamen van de overheidsfinanciën. Overmatige overheidsbestedingen zijn de voornaamste oorzaak van inflatie. De BTW is vorig jaar geïmplementeerd om de overheidsinkomsten te verbeteren. Daarnaast diende de overheid subsidies af te bouwen om te komen tot een overschot op de primaire rekening – het overheidssaldo exclusief rentebetalingen. Deze analyse bekijkt de overheidsstatistieken ten opzichte van de omvang van de economie.

Continue ReadingSEOB adviseert verhoging overheidsinkomsten

Vorswijk beaamt grote achterstand in afhandeling grondaanvragen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Dinotha Vorswijk, minister van Grondbeleid en Bosbeheer, beaamde de afgelopen week dat er nog altijd een enorme achterstand is in het afhandelen van grondaanvragen. Volgens de bewindsvrouwe zullen er voorlopig geen grote hoeveelheden aan beschikkingen worden verstrekt. Enkele jaren geleden lanceerde de regering een online registratiesysteem voor het aanvragen van grond, waarbij de teller op 70.000 aanvragen is komen te staan. Met deze online registraties wilde de regering het aanvraagproces vereenvoudigen en efficiënter maken voor alle doelgroepen.

Continue ReadingVorswijk beaamt grote achterstand in afhandeling grondaanvragen

Karg: ‘Visvergunningen kunnen niet zonder wijziging wetgeving verstrekt worden’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Udo Karg, voorzitter Surinaamse Seafood Associatie (SSA), zegt in reactie op uitlatingen van de Guyanese president Irfaan Ali, dat ondanks de president ontevredenheid toonde over een vermeende toegezegde uitreiking van visvergunningen aan Guyanese vissers, er geen sprake van kan zijn, omdat de CARICOM-lidstaten in het Caribisch gebied, zullen moeten instemmen met een wijziging van de vigerende wetgeving

Continue ReadingKarg: ‘Visvergunningen kunnen niet zonder wijziging wetgeving verstrekt worden’

‘MinFin moet uitleggen waarom uitbetaling arrestantenvoeding selectief plaatsvindt’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Edgar Sampie (ABOP) heeft gisteren in De Nationale Assemblee tijdens de behandeling van de Aanbestedingswet, gezegd dat hij over informatie beschikt waaruit blijkt, dat er sprake is van een selectieve uitbetaling aan ondernemers die arrestantenvoeding leveren.

Continue Reading‘MinFin moet uitleggen waarom uitbetaling arrestantenvoeding selectief plaatsvindt’

Tribale volkeren winnen rechtszaak tegen komst mennonieten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In een belangrijke rechtszaak die medio maart 2024 werd aangespannen door diverse belanghebbenden, waaronder in stamverband levende gemeenschappen, inheemse groepen, belangenorganisaties, milieuactivisten en juristen, heeft de kantonrechter op 16 mei 2024 een cruciale beslissing genomen ter bescherming van tribale grondrechten in Suriname.

Continue ReadingTribale volkeren winnen rechtszaak tegen komst mennonieten

WoodMac schat 4,6 miljard vaten voor de kust van Suriname

Suriname beschikt over aanzienlijke olie- en gasvoorraden die de potentie hebben om het land om te vormen tot een belangrijke speler op de wereldwijde energiemarkt. Consultancy Group Wood Mackenzie schat dat Suriname meer dan 2,4 miljard vaten olie en 12,5 biljoen kubieke voet (tcf) aardgas bezit. Omgerekend naar olie-equivalent komt dit neer op 2,2 miljard vaten olie-equivalent (boe) voor het gas.

Continue ReadingWoodMac schat 4,6 miljard vaten voor de kust van Suriname

Stemmen voor DNA buiten het eigen district

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

DNA-verkiezingen zijn landelijk. Een zelfde stembiljet geldt voor geheel Suriname. In principe zou het voor de kiezer mogelijk moeten zijn om in een district, waar hij/zij niet is ingeschreven, zijn/haar stem voor de DNA-verkiezing uit te brengen. Het is slechts een kwestie van het willen doen en heeft niet met logistieke problemen en of chaos te maken.

Continue ReadingStemmen voor DNA buiten het eigen district

Vakbonden en regering hervatten onderhandelingen over energietarieven

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi geeft de gezamenlijke vakbonden en het technische team van de regering meer tijd om de onderhandelingen over de verhoogde energietarieven op technisch niveau voort te zetten. Deze afspraken zijn gemaakt tijdens een vergadering met de vakbeweging op woensdag 22 mei op het Kabinet van de President.

Continue ReadingVakbonden en regering hervatten onderhandelingen over energietarieven
Read more about the article UvAV: ‘Vakbonden zijn Juridische intimidaties meer dan zat’
Hamer uit de rechtzaal

UvAV: ‘Vakbonden zijn Juridische intimidaties meer dan zat’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De voorzitter van de Unie van Assertieve Vakbonden (UvAV), Jerrel Macintosh, heeft tijdens een gisteren gehouden persconferentie duidelijk gemaakt, dat de vakbonden het zat zijn om op een juridische wijze geïntimideerd te worden. Volgens hem hebben werkgevers het tot een gewoonte gemaakt, bonden voor het gerecht te slepen, terwijl de bonden altijd bereid zijn geweest te praten. 

Continue ReadingUvAV: ‘Vakbonden zijn Juridische intimidaties meer dan zat’

Vorswijk gaat niet in op uitspraken Santokhi

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Dinotha Vorswijk, minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), is gisteren voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers, niet ingegaan op uitspraken van president Chandrikapersad Santokhi tijdens haar verlof. Het staatshoofd zei onder andere dat indien het nog een keertje misgaat met het grondbeleid vanuit GBB,

Continue ReadingVorswijk gaat niet in op uitspraken Santokhi