Vorswijk gaat niet in op uitspraken Santokhi

Dinotha Vorswijk, minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), is gisteren voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers, niet ingegaan op uitspraken van president Chandrikapersad Santokhi tijdens haar verlof. Het staatshoofd zei onder andere dat indien het nog een keertje misgaat met het grondbeleid vanuit GBB, Vorswijk dan zelf een brief naar het staatshoofd zal schrijven, waarin zij haar ontslag aanbiedt. Ook met betrekking tot de kwestie Stalweide in Nickerie, wenste Vorswijk niet in te gaan.

Vorswijk stelde wel, intussen meer ervaring te hebben opgedaan op het gebied van grondbeleid. Volgens haar zal ze nu moeilijk te belazeren zijn en had ze met haar medewerkers liever willen samenwerken op een vertrouwensbasis, maar ze heeft gemerkt dat dit niet mogelijk is. “Met al die drie jaren ervaring, kan niemand je nu met iets komen belazeren. Je leest alles, je kent de wet en je weet nu precies hoe een grondinspectierapport eruit ziet. Als je over iets twijfelt, ga je niet meer direct tekenen. Je gaat dan iemand anders eerst vragen om alles even weer voor je te onderzoeken. Je kan nu zelfs heel gemakkelijk via GLIS online kijken of er werkelijk daar bewerkt is of niet. Dus ik heb thans veel meer bagage dan voorheen. Dus men kan me niet meer belazeren om iets te laten tekenen”, zei Vorswijk.

De GBB-minister benadrukte dat zij veelal afhankelijk is van de grondinspecteurs op haar ministerie, en liever met mensen zou willen werken die zij blindelings kan vertrouwen.

More
articles