UvAV: ‘Vakbonden zijn Juridische intimidaties meer dan zat’

De voorzitter van de Unie van Assertieve Vakbonden (UvAV), Jerrel Macintosh, heeft tijdens een gisteren gehouden persconferentie duidelijk gemaakt, dat de vakbonden het zat zijn om op een juridische wijze geïntimideerd te worden. Volgens hem hebben werkgevers het tot een gewoonte gemaakt, bonden voor het gerecht te slepen, terwijl de bonden altijd bereid zijn geweest te praten.  Echter wil men dit niet volgens de bondsvoorzitter, waardoor de bonden genoodzaakt zijn naar het hoogste middel te grijpen en dat is volgens Macintosh te staken. De voorzitter verzekerde de werkgevers ervan, dat indien zij denken juridische intimidaties toe te kunnen passen, er andere vakbondsmiddelen zullen worden ingezet, zodat de bonden hun doel alsnog bereiken.

De voorzitter van de UvAV ging ook in op de kwestie bij OWOS, waarbij Marciano Hellings met ontslag is gestuurd. Volgens hem hebben de acties die intussen zijn opgeheven, geen betrekking op het ontslag van Hellings, maar om zaken die zich vooraf hebben afgespeeld. “Het ontslag is de druppel die de emmer heeft doen overlopen. Er is veel gebeurd daarvoor, maar daar weet de rechter niets over. We zijn op verzoek van de rechter niet meer in actie, maar de leden hebben gevraagd om een vergadering, dus zijn we in vergadering, totdat er een oplossing komt. Dit probleem is niet alleen bij de EBS het geval, maar ook bij Telesur kampt men met dit soort problemen”, aldus Macintosh.

Er wordt al enkele dagen vergaderd. Hoelang dit nog doorgaat, is niet duidelijk. Hellings heeft aangegeven, dat zijn ontslag bij de Arbeidsinspectie wordt uitgevochten.

More
articles