VICE-PRESIDENT LAPT ONZE WETTEN AAN ZIJN LAARS

Vice-president Ronnie Brunswijk, heeft de afgelopen week een filmpje laten zien waarin kilo’s goud aan hem worden afgestaan door concessiewerkers. In een andere video laat hij zien, hoe hij duizenden dollars daarvoor ontvangt. De opbrengst zal volgens hem gebruikt worden voor zijn verkiezingsprogramma. Deze man heeft duidelijk lak aan onze wettelijke regels die zeggen dat een vicepresident geen concessiehouder kan zijn.

Er zou sprake zijn van belangenverstrengeling! Maar erger nog, is het deze zelfde man die belast is met de ordening van de goudsector, zodat Suriname uiteindelijk, behoorlijk kan verdienen. Wie snijdt zichzelf in de vingers? De persoon die eraan uitgaat dat hij de belasting kan onderduiken en miljoenen in zijn zak kan stoppen.  Een internationale schande is deze gedraging van meneer de vicepresident.

Maar dan gaan we zogenaamd rechtszaken aanspannen tegen buitenlanders, die ons land een corrupte natie noemen. Het is dan op basis van dit soort zaken! Geen wonder dat we ook de meeste rechtszaken verliezen.

De feiten liggen en glashelder ter inzage, alleen wij weigeren om die in te zien. De vicepresident heeft duidelijk zand in de ogen van zijn volgelingen gestrooid, door aan te geven, dat hij afstand zou doen van zijn concessies. In feiten had de staat een rechtszaak moeten aanspannen tegen Brunswijk, voor het voor de gek houden om aan de macht te komen. Het kan gezien worden als een vorm van oplichting! Maar ja, niemand zal het doen want allemaal daar zijn één pot nat! De pot zal de ketel in dit geval zeker niet gaan verwijten.

More
articles