NIEUWE KORPSCHEF HOUDT SCHOONSCHIP!

Bryan Isaacs 50e korpschef

Hoofdcommissaris van politie Brian Isaacs heeft verteld dat het Arrestatie Team van het Korps Politie Suriname (KPS) een drastische vernieuwing zal ondergaan. Deze beslissing volgt op de ontheffing van vrijwel de hele top van dit gespecialiseerde team wegens het vermoeden van betrokkenheid bij de georganiseerde drugscriminaliteit. De bedoeling is volgens de nieuwbakken korpschef om het geschade vertrouwen terug te winnen van de samenleving.

Beter nieuws hadden we niet kunnen krijgen in 2024! Al geruime tijd wordt geklaagd over de betrokkenheid van hoge functionarissen van politie bij druggerelateerde zaken. Het is ook gebleken dat ze een dikke vinger in de pap hadden en zelfs criminelen hebben laten vervoeren met staatsmiddelen.
Het korps lijkt meer te gaan lijken op een maffia organisatie! Dit heeft tot gevolg dat het respect uit de samenleving verder is gedaald. Hoe kan het dat ambtenaren met een inkomen van nog geen SRD 20.000 een leven leiden van een miljonair. Dat wil zeggen, er schuilt meer achter. Vooral bij de hoge pieten binnen het korps, mag er een onderzoek gepleegd worden. Deze gasten leiden elk weekend hun luxe leven buiten de stad en smijten. Met zuur verdiend geld doe je dat zeker niet! De dure voertuigen die in contanten door deze gasten worden aangeschaft spreken daarbij boekdelen. Voor de normale ambtenaar is het sparen iets onmogelijks geworden, terwijl de rekeningen van deze inspecteurs uitpuilen van tjuku’s.
We zijn overtuigd dat in de komende periode er meer koppen zullen rollen. Alleen hopen we niet, dat er weerstand vanuit de politiek zal komen. Want in dit land is politiek alles!

More
articles