WATERPROBLEEM NOG STEEDS NIET OPGELOST

Al enige tijd kampen bepaalde gebieden met een zeer lage waterdruk. Op sommige plekken is de situatie zo ernstig dat er al enige tijd geen druppel uit de kraan komt. Klagen bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is praten tegen dovemansoren. Het bedrijf heeft het tot een gewoonte gemaakt, ondeskundigen op de gemeenschap af te sturen om haar allerlei sprookjes te vertellen. Het meest verkondigde verhaal is het aanbrengen van een durotank in de grond, waardoor het water makkelijker kan binnenstromen. Of dat het probleem ligt aan het aantal toegenomen huishoudens. Mensen worden door deze verzinsels op kosten gejaagd zonder enige oplossing te vinden. Het wordt tijd om deze bedrijven naar de groene tafel te slepen voor het geven van valse adviezen.

Frappant is, dat er wel altijd genoeg water is voor de verkoop! Probeert men weer n’nyan te maken op de gemeenschap, terwijl mensen keihard de maandelijkse verhoging moeten betalen? De directeur van het bedrijf zwijgt als het graf, terwijl de ondergang van het bedrijf duidelijk zichtbaar wordt. Nog nooit is de SWM in zo een slechte staat geweest dat men nu smacht naar een concurrent. Maar dit krijg je wanneer je vrienden en familie moet accommoderen en alles politiek gelinieerd is. Dit is het probleem wanneer competente Surinamers plaats moeten maken voor politieke loyalisten.

Dan kun je klagen dat de minister van Financiën geen gelden wenst vrij te maken voor het herstellen van ons waternet, maar waar blijft het herstelplan c.q. goed sluitend dossier. Iedereen kan komen met mooie praatjes, maar dit is geen politiek! Vooral niet wanneer er miljoenen erbij betrokken zijn.

More
articles