‘Van belang dat vrouwen in zichzelf en elkaar investeren’

JCI Female, een non-profit organisatie die zich inzet voor de empowerment van vrouwen, heeft afgelopen week tijdens het United Women Seminar, benadrukt dat het belangrijk is dat vrouwen in zichzelf en elkaar investeren. Het seminar dat een inspirerend platform bood, had als doel de kracht en de stem van vrouwen te versterken, zodat zij hun volledige potentieel kunnen bereiken. Diverse panels hielden tijdens het seminar discussies die tot doel hadden bewustzijn te creëren over belangrijke kwesties en een aanzet te geven tot een positieve verandering binnen de Surinaamse gemeenschap.

Het seminar met als thema: ‘Invest in Women; accelarate the process’, werd in het kader van de Internationale Dag van de Vrouw gehouden en bracht een gevarieerde groep vrouwen samen om te spreken over cruciale kwesties die vrouwen wereldwijd aangaan.

De avond werd ingeleid door de Local President van JCI Female, Chinyere Kabeli, die als leider van de organisatie de gasten toesprak en een woord van motivatie richtte om als vrouw samen hard te werken aan de weg naar gendergelijkheid.

Met het thema: ‘Invest in Women; accelarate the process’, gingen de panels diepgaand in op diverse onderwerpen die van belang zijn voor de vooruitgang van vrouwen in de samenleving. Elk panel werd ingeleid door een inspirerende JCI Female fellow die haar expertise en ervaring deelde.

De eerste paneldiscussie, ‘Ending poverty’, werd ingeleid door Xiomara Grootfaam. Er werd gesproken genderongelijkheid en armoede, waarbij de panelleden de uitdagingen bespraken die vrouwen ondervinden bij het streven naar economische stabiliteit en welzijn. Tijdens deze sessie werd de nadruk gelegd op de noodzaak om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken en te zorgen voor gelijke economische kansen voor vrouwen van alle achtergronden. Deelnemers deelden inspirerende verhalen en strategieën om financiële inclusie te bevorderen en de economische empowerment van vrouwen te versterken. Het panel bestond uit Vanessa Mahangi, Shellen Arga, Fay King en Gitanyali Girjasing.

De tweede paneldiscussie met als thema: ‘Invest in women, a humanrifht issue’, werd geleid door Gabrielle Leeflang. Deze discussie onderstreepte de noodzaak om de fundamentele rechten van vrouwen te erkennen en te verdedigen, waarbij de nadruk lag op de toegang tot onderwijs, gezondheidszorg, economische kansen en gelijke vertegenwoordiging in leiderschap en besluitvorming. Het panel bestond uit Vere Baumgard, Lucretia Olijfveld en Shirley Lens.

De derde paneldiscussie met als thema: ‘Ondersteuning van feministische veranderaars’, werd geleid door Marsielia Gefferie. De rol van feministische bewegingen en individuele activisten in het bevorderen van sociale verandering werd besproken en de noodzaak om hun werk te ondersteunen en te versterken. De sessie bracht inspirerende verhalen naar voren van vrouwen die verandering teweegbrengen in hun gemeenschappen en wereldwijd. Deelnemers deelden strategieën voor het ondersteunen en versterken van meer vrouwelijke leiders en activisten, met het doel een veerkrachtige en inclusieve samenleving te bevorderen. Dit panel werd vertegenwoordigd door Zylenna Darson, Shelby Moekiran, Nancy Boldewijn en Sherida Mormon.

Na de laatste discussie richtte director Norescha Boerenstam een woord van dank aan alle gasten voor hun contructieve houding gedurende het seminar. Het United Women Seminar diende als een platform voor het delen van inzichten, ervaringen en inspiratie, en benadrukte de urgentie van collectieve actie om gendergelijkheid te bevorderen en de positie van vrouwen wereldwijd te versterken. Door middel van empowerment en solidariteit kunnen vrouwen hun krachten bundelen en positieve veranderingen teweegbrengen in alle aspecten van het leven. Het geheel werd geleid door Noëmi Pinas.

JCI Female kijkt ernaar uit om deze gesprekken voort te zetten en te blijven werken aan een wereld waarin vrouwen en meisjes vrij zijn om hun volledige potentieel te bereiken, zonder belemmeringen of discriminatie.

More
articles