PENSIONHOUDERS OVERWEGEN LEGITIMATIEVERPLICHTING?

Er zal binnenkort legitimatiecontrole worden uitgevoerd bij bezoekers van een short time hotel of motel. Dit is gebleken uit voorlopige gesprekken die short time hoteleigenaren met de politietop hebben gehad. Eenieder die dergelijke plekken aandoet, dient zich binnen te legitimeren op leeftijd. Althans, dit vermeldt een nieuwssite nadat zich ongeveer een week geleden een incident voordeed waarbij een vader zijn kind en ex-vriendin om het leven bracht in een pension. In hetzelfde pension deed zich eerder een incident voor waarbij een vrouw kwam te vallen en een ernstige snijwond opliep. Naderhand bleek dat de minderjarige vrouw met een volwassen man in de kamer was geweest. Het slachtoffer overleed aan haar verwonding.

De vraag is: Kan men het verplicht stellen zich te legitimeren bij een short time hotel? In hoeverre wordt de privacy niet geschonden? Dit omdat we allemaal weten, dat Surinamers over het algemeen niet weten om te gaan met de privacy van een ander! We zien het toch met patiënten en hun dossiers, die zeer snel op straat liggen. Nu geef je de werkers van een pension een extra ‘tool’, om mensen op te zoeken via sociale media en allerlei gevoelige informatie te delen met de gemeenschap. Eenieder weet wat er gebeurt in een pension en dat een eerder onderzoek heeft uitgewezen, dat in Suriname de meesten niet met hun partner naar een pension stappen.

Misschien dat men zou moeten kijken naar een andere manier van controleren als het gaat om minderjarigen. Straks moeten mensen ook nog uitstappen, omdat ze zeker willen zijn, dat het om de twee mensen op de ID-kaart gaat. Overal gebeuren er incidenten, zal je dan overal legitimatie verplicht stellen? En natuurlijk moet er controle plaatsvinden als er enige twijfel bestaat over leeftijd. Misschien dat in zulke gevallen de politie er terstond bijgehaald kan worden.

More
articles