JANUARI WORDT EEN NIET TE ONDERSCHATTEN MAAND?

De afgelopen week hebben we in Suriname de afsluiting van het jaar 2023 gehad. Op veel plekken werd er gedanst en was het druk. Ook de horeca had niet te klagen en moest in die periode zelfs extra personeel in dienst nemen. De oudejaarsviering in de binnenstad sprak boekdelen en liet zien dat Surinamers het hele jaar door hadden gewacht op dat moment. De meesten in de hoop dat de verkiezingen naderen en dat zaken beter zullen ververlopen. Maar niets daarvan is waar, gezien reeds op 01 januari 2024 de nieuwe brandstofprijzen werden doorgedrukt. De verhogingen spreken boekdelen.

Door de president werd zelfs meegedeeld, dat de aangehouden maatregelen zullen moeten worden doorgevoerd en dat het IMF-programma moet worden afgerond, om tot een goed eind te geraken. Nog geen betere tijden in zicht, dus? Wel zal men trachten politiek te scoren, maar de aangebrachte schade kan je moeilijk herstellen. De coalitiepartijen zullen zich in de komende maanden flink bestoken, zoals Jogi nu al aangeeft, dat de VHP de enige partij is die Suriname uit haar benarde positie kan halen. Eerder werd door de vicepresident al aangegeven, dat zij bij de meeste beslissingen betrokken moeten worden. Het verwijten van elkaar, zal in de komende maanden zeker niet afnemen.

In ieder geval is in de eerste week van januari al een terugval te merken van de koopkracht. Ook het aantal verkeersdeelnemers, is sterk teruggelopen. De horeca moet het nu hebben van de toeristen die hun laatste centjes aan het besteden zijn, alvorens zij vertrekken.

More
articles