ALCOHOL- EN DRUGSGEBRUIK ONDER JONGEREN ZEER VERONTRUSTEND!

Owru yari is op 31 december traditioneel groots gevierd. De sfeer zat er goed in en velen hebben vooral goed en overvloedig gedronken.  Ook de muziek mocht niet ontbreken, waarbij bekende dj’s, artiesten en muziekformaties de meute hebben weten te vermaken. Wat echter opviel was het aantal jongeren dat in het openbaar een joint rookte. De laatstgenoemde groep was ook het meest te zien met flessen alcohol. Je vraagt je af of drugs- en alcoholgebruik onder jongeren nog te stuiten is. Dit wordt tegenwoordig ook door verschillende artiesten aangemoedigd in liederen en videoclips.

Maar jongeren zien de gevolgen hiervan niet in. Kijk maar naar de groep jongens die een vijftienjarig meisje tijdens een avond stappen hebben gedrogeerd, en in vereniging hebben verkracht. Nu zit je opgesloten nadat de drugs zijn uitgewerkt! Daar gaat je toekomst. Het ziet ernaar uit alsof volwassenen geen controle meer hebben over hun kinderen. Jeugdigen luisteren tegenwoordig naar van alles en nog wat, terwijl ouders niet ingrijpen. Wanneer het mis gaat, dan worden plotseling influencers van alles en nog wat verweten! Maar wat deed je toen als ouder? Moeten influencers jouw kind opvoeden en op het rechte pad houden?

Tegenwoordig zijn ouders zelf bang  om kinderen die over de schreef gaan, zelf te brengen naar de politie voor een hartig gesprek. Met andere woorden, men is bang om te preventief op te treden, om zo erger te voorkomen. Straks zitten onze strafinrichtingen vol jeugdigen. Mensen die normaal gesproken, de toekomst van morgen moeten zijn!

More
articles