TOERISME ONDER DRUK NA ERNSTIGE ROOFOVERVAL ATJONI?

De afgelopen week werd het district Brokopondo opgeschrikt door een zware roofoverval, waarbij voorval winkeliers en pomphouders te Atjoni, het slachtoffer van waren. Op filmpjes die werden verspreid via sociale media, kon je de schoten, die zeer waarschijnlijk van machinegeweren afkomstig waren, horen. Vervolgens kaapten de criminelen ook nog een boot, waarmee ze hun weg onverstoord konden vervolgen. Zeer waarschijnlijk was deze bende op de hoogte van de onderbezetting van de politie. In de wandelgangen horen we al enige tijd, dat de post te Atjoni slechts door drie ambtenaren wordt bemenst. Je vraagt je af, hoe het kan dat in een gebied waar het toerisme op zijn best draait, een politiepost slechts drie leden van het Korps Politie Suriname wordt bemenst.

Komt met dit gedrag van de criminelen het toerisme onder druk te staan? Dit gezien ongeveer drie maanden geleden er ook enkele roofovervallen hebben plaatsgevonden op de weg naar Atjoni zelf. Hier waren ook toeristen het doelwit. Dit betekent dat we alvast een minpunt hebben binnen de toerismesector. Al enige tijd wordt door verschillende parlementariërs geklaagd, over het niet serieus nemen van de veiligheid in het land. In een eerdere editie van Keerpunt werd al gemeld dat politieambtenaren niet eens over handboeien beschikken.

Dan kan je als land wel het mooiste bos hebben en de mooiste stroomversnellingen, maar het eerste waarnaar eenieder kijkt, is de veiligheid. Daar gaan we dus weer! Een bloeiende sector die door een lakse aanpak vanwege de regering kan worden vernietigd.

More
articles