Guyana investeert miljoenen in infrastructurele projecten

Het buurland Guyana gaat momenteel richting een modern Guyana. Zo ziet het buurland infrastructuur als één van de motors van vooruitgang. Guyana investeert miljoenen USD in infrastructurele projecten. Ook in de brug over de Corantijnrivier, die Suriname en Guyana moet verbinden, worden er miljoenen geïnvesteerd. De bouw van deze brug zal de regionale integratie bevorderen.

De transformatie van de infrastructuur van Guyana is sinds het aantreden van de PPP/C-regering in 2020 een bewijs van de resolute toewijding van de regering aan vooruitgang. Het land is getuige geweest van de aanleg van nieuwe wegen, bruggen en andere vitale voorzieningen die gemeenschappen verheffen en de algehele levenskwaliteit van de burgers verbeteren, en zal dat ook blijven ervaren. Een belangrijk project is de bouw van een nieuwe Demerarabrug met een waarde van USD 5,2 miljard. De grondwerkzaamheden voor de vierbaans-hoogoverspanningsbrug zijn gestart. De structuur, bedoeld om connectiviteit opnieuw te definiëren, belichaamt de erfenis van een regering die zich inzet voor monumentale veranderingen.

Even cruciaal is de versnelling van de Linden naar Mabura Hill Road, klaar om regio’s met elkaar te verbinden en het transport te versterken met een toegewezen budget van 11,9 miljard dollar. Met een speciaal fonds van 38,5 miljard dollar strekt de focus van de regering zich uit tot de ontwikkeling van gemeenschapswegen, waarbij de nadruk ligt op aanleg, herstel en onderhoud. Tegelijkertijd pakken grote snelwegen zoals de projecten Soesdyke naar Linden en East Coast naar East Bank verkeersopstoppingen aan en vormen ze een alomvattende strategie om de connectiviteit te versterken.

In een poging om de toegankelijkheid in afgelegen gebieden te verbeteren, heeft de regering in 2022 3,4 miljard dollar toegewezen, gevolgd door nog eens 5 miljard dollar in 2023. Regio’s als Moruca, Port Kaituma, Issano, Noord-Pakaraimas en Matarkai zullen hiervan profiteren en de economische groei bevorderen.

De landingsbanen in het achterland krijgen een substantiële impuls met een toewijzing van 1,6 miljard dollar voor herstel, terwijl de internationale luchthaven Cheddi Jagan een transformatie ondergaat tot een ultramodern luchtvaartknooppunt.

Riviertransportnetwerken staan ook centraal, met projecten die betrekking hebben op de bouw en renovatie van rivierhavens, de aanschaf van moderne schepen en de verbetering van navigatiekanalen, waardoor veilig en efficiënt reizen wordt gegarandeerd. De introductie van de MV MA Lisha en de implementatie van het online ticketboekingssysteem ‘Ferry Pass’ betekenen aanzienlijke vooruitgang op het gebied van servicekwaliteit en passagiersgemak. Deze initiatieven zijn een voorbeeld van de resolute inzet van de regering om Guyana naar een toekomst te sturen die wordt bepaald door connectiviteit, welvaart en inclusiviteit, in lijn met haar verbintenissen in het manifest voor 2020-2025.

(Bronnen: Dpi.gov.gy, guyanachronicle.com)

More
articles