AANSCHAF POMPGEMALEN TE GOEDKOPE SMOES!

Minister Nurmohamed van Openbare Werken, zei onlangs dat er na een zware regenval nog gebieden zijn die blank zullen komen te liggen. Dit vooral in de periode, waarin er veel neerslag wordt verwacht. Volgens de bewindsman ligt het probleem bij de pompgemalen die tot op heden niet zijn hersteld, maar wel zijn aangeschaft. De minister vertelt dat de levering hiervan zes tot acht maanden kan duren. Goedkope smoes, noemt men dat! Of is de minister op zoek naar een reden om zich in te dekken, omdat hij weet dat de gebieden weer zullen onderlopen, en de gemeenschap hem wederom op de vingers zal tikken?

Sinds het aantreden van deze minister weten we dat gebieden onder water lopen. Het was toch een manier van de bewindsman om ons te straffen. Als er vanaf dat moment een concrete aanpak was geweest, dan waren de pompgemalen al aangekomen. Het was trouwens deze zelfde minister, die aangaf dat je kunt doen wat je wilt, maar bepaalde gebieden zullen altijd onder water lopen, omdat ze niet zijn ontsloten. Praat de bewindsman dan nu twee talen?

En moeten plekken als de bekende hoek in het ressort Van Dijck, die al sinds jaar en dag onderlopen, ook een pompgemaal krijgen? We hebben tot nog toe niemand gezien die rioleringen heeft gecontroleerd of opgehaald. Moet de Van ’t Hogerhuysstraat ook voorzien worden van een pompgemaal? De minister had beter een ander verhaal kunnen verzinnen, want iedereen met een logisch verstand heeft door, dat het gaat om een uitweg en groot verzinsel.

More
articles