WEDEROM AANPASSING BUSTARIEVEN?

De geruchten gaan al enige tijd dat de transportsector en met name die van de Particuliere Lijsbushouders Organisatie (PLO) op zoek is naar een tariefsaanpassing. Dit zou de zoveelste aanpassing zijn binnen korte tijd. Volgens de groep komt ze niet uit met het huidige tarief, aangezien de kosten voor het onderhoud van de bussen drastisch zijn gestegen.  Ongelijk kun je ze niet geven, omdat we allemaal dagelijks geconfronteerd raken met prijsstijgingen. Maar wat zal een verhoging voor de sector betekenen? Wat zal een verhoging voor de samenleving betekenen? Wat zal ze betekenen voor de kinderen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer om de school te bereiken?

Leerkrachten hebben eerder al aan de bel getrokken over het feit dat leerlingen de school niet bezoeken na de 10e van de nieuwe maand, omdat zij de bus niet meer kunnen betalen. Ook hebben ze aangegeven, vaker in te moeten komen met middelen, zodat kinderen toch de school konden bezoeken. Wat zal er dan nu gebeuren? Hoe zullen de leerlingen nu de school bezoeken? Betekent dit dat we meer drop-outs zullen krijgen? Of kinderen die ervoor kiezen om eerder een snelle job te doen dan de school te bezoeken? Maar los daarvan stellen we onze jongeren bloot aan de tegenstellingen in de samenleving, waar ouderen in een financieel betere positie misbruik van ze kunnen te maken.

De regering kan beter inkomen door deze groep van bushouders in een sociaal programma op te nemen. Er was trouwens toch gratis schoolvervoer beloofd? Waar is die belofte gebleven? Of heeft men ervan afgezien? In ieder geval zal de samenleving geen verdere verhogingen kunnen dragen.

 

More
articles