VERPLEEGKUNDIGEN ZIEN NOG GEEN LICHT IN DE TUNNEL

Verpleegkundigen wachten na maanden nog op een nieuwe loonreeks. Volgens de minister van Volksgezondheid zou dit allemaal georganiseerd worden door een bureau uit Nederland. De bewindsman stelde zelfs, dat zaken binnen afzienbare tijd gerealiseerd zou worden.

Uiteindelijk was er volgens de minister, licht in de tunnel, en kon het verplegend personeel al binnen vier weken uitkijken naar een nieuwe loonreeks. Echter maanden later, is er nog niets uit de bus gekomen en moet het personeel zelfs smeken om het maandelijkse loon.  Het is deze zelfde groep die de minister ophemelde over haar opmerkelijke prestaties tijdens de covid-pandemie.

Tegenwoordig is ze niet meer dan een bedelend geheel. Dit alles terwijl het overige personeel zijn heil is gaan zoeken op de ABC-eilanden.

Daar gaat weer een deel van onze krachten dat we nodig hebben. Mensen trekken weg, waardoor directies van ziekenhuizen genoodzaakt zijn afdelingen te sluiten. Maar het aantal zieken dat opgenomen moet worden, neemt niet af. De mensen in de zorg zijn duidelijk overwerkt, maar de verantwoordelijken zwijgen als het graf.

More
articles