SPELEN ER BELANGEN BIJ BOUW DNA-VERGADERZAAL?

De regering vertelde de afgelopen week dat de bouw van de nieuwe vergaderzaal van DNA, tijdelijk wordt stopgezet. Dit nadat vanuit de gemeenschap en verschillende maatschappelijke groeperingen kritiek hierop werd geleverd.

Echter tot grote verbazing van velen, gingen de bouwwerkzaamheden gewoon door. Misschien dat verbazing een verkeerd woord is in dezen, aangezien het niet de eerste keer is, dat de regering tracht een loopje te nemen met de intelligentie van het volk. Waarom stoppen de werkzaamheden niet, totdat er een definitief besluit genomen is?

Geruchten gaan dat de aannemer een goede vriend is van de minister van Openbare Werken (OW). Misschien dus een in ‘nyan patu’! Het probleem is dat er pas kan worden gegeten, wanneer er arbeid wordt verricht. Want vreemd dat de aannemer die een gebouw heeft opgezet dat momenteel weer afgebroken dient te worden, wederom in aanmerking komt om de voormelde vergaderzaal te bouwen. Echter, alleen de minister ontkent dat! Volgens de bewindsman zou hij geen enkel contact hebben met de aannemer en is alles gegaan via de directeur van OW. Wederom worden we niet serieus genomen, en denkt men ook hier ons knollen voor citroenen te kunnen verkopen.

Maar dat zelfs de minister van Onderwijs zich in dezen hoogmoedig opstelt, en aangeeft, dat indien mensen ontslag willen nemen naar de aanleiding van het doorzetten van de bouw van de vergaderzaal, ze dat mogen doen, en dat er hierdoor plekken vrijkomen, om de juiste mensen op de opengevallen plek te zetten, zegt veel over de mentaliteit van deze regering.

Duidelijk lak hebben aan wat het volk vindt. Het zal haar niet in dank worden afgenomen bij de komende verkiezingen.

More
articles