WIE HEEFT ABOP VOOR TCT?

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), maakte onlangs bekend, dat hij niet langer de functie zal bekleden. Wat de reden ook mag zijn, laten we in het midden. Maar heeft Abop wel een geschikt persoon om de functie te bekleden? We moeten niet vergeten dat de laatstgenoemde partij in het verleden vaker invulling heeft moeten geven aan deze post, maar dat het in de meeste gevallen, mis is gegaan. We hadden bijvoorbeeld een minister die geld uit kas nam voor het houden van een feest. Dan weer een minister die niets uitvoerde, en zijn kantoor misbruikte als een ontmoetingsplek voor jonge dames.

We moeten er rekening mee houden dat we niet gewoon iemand kunnen aanstellen die toevallig ‘toerisme’ heeft gestudeerd. Dit omdat we zitten met het Surinaamse bedrijf SLM dat uit de rode cijfers moet worden gehaald. Een bekende parlementariër zei trouwens enige tijd geleden, dat Abop geen kader heeft en dat de huidige minister van Justine en Politie werd gedoodverfd als de persoon voor elke functie. Misschien dat men daarom niet heeft willen reshufflen. Heeft de persoon gelijk? Of hebben ze intussen wél hun kader weten binnen te brengen, zoals de voorzitter dat altijd beweert?

In ieder geval moet het geen ja-knikker worden en wel iemand die tegen intimidatie kan. Het zal iemand moeten zijn die zijn/haar hart op de juiste plek heeft en Suriname op de eerste plaats stelt.

More
articles