AML-richtlijnen voor financiële instellingen regelmatig bijstellen

Er is wereldwijd een trend dat financiële instellingen verplicht worden om een Anti Money Laundering (AML) en Know Your Client (KYC) beleid te hebben om money laundering aan te vechten. In de Verenigde Staten is de Bank Secrecy Act aangenomen met duidelijke richtlijnen en verplichtingen naar financiële instellingen toe. Sindsdien hebben financiële autoriteiten in veel landen stappen ondernomen om instituten onder hun toezicht te verplichten een dergelijk AML-beleid te hebben. Volgens de huidige adviezen van de Financial Action Task Force (FATF), moeten bedrijven thans de introductie van het AML-beleid implementeren en daarbij een definitie vaststellen, waarom money laundering en terrorismefinanciering essentieel zijn voor het AML-beleid, zodat die regelmatig wordt bijgesteld met de nodige veranderingen.

AML-beleid

Een anti-money laundering beleid is een strategie van een organisatie om money laundering en andere financiële delicten aan te vechten. De richtlijnen voor KYC- en AML-beleid zijn in de wereld vergelijkbaar, omdat ze gebaseerd zijn op de FATF-aanbevelingen, maar er zijn ook lokale vereisten die moeten worden meegenomen.

Het profiel van het AML-beleid in dit artikel is gebaseerd op:

*The US Bank Secrecy Act

*De EU 4e Anti-Money Laundering Directive (AMLD4)

*De Financial Action Task Force aanbevelingen.

AML Compliance Officer

Om het beleid van het AML-programma naar behoren te laten verlopen, moet er worden aangegeven, welke persoon verantwoordelijk is.

Die persoon heet: de AML Compliance Officer. Deze persoon zal verantwoordelijk zijn zodat informatie wordt gedeeld met Financiële Intelligence Units, zoals het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT). Het delen van AML-informatie met andere financiële instituten heeft als doel money laundering activiteiten te identificeren en te rapporteren. Het beleid geeft ook aan, hoe de beveiliging en confidentialiteit van de informatie wordt gewaarborgd.

Sanctions List

In de Verenigde Staten is het verboden voor Amerikaanse burgers om zaken te doen met instanties die voorkomen op de lijst van Office of Foreign Assets Control’s Special Designated Nationals List (SDN). Financiële instellingen aldaar zijn verplicht om na te gaan als personen voor wie een bankrekening geopend wordt, niet op die lijst voorkomt. In dit gedeelte moet het AML-beleid aangeven, hoe background checks moeten worden gedaan. In Suriname is de Procureur-Generaal de aangewezen instantie om het verzoek te richten voor een background check.

Klantinformatie verifiëren

Klantenidentificatie is een belangrijk deel van elk AML Compliance programma. Het AML-beleid moet alle procedures en maatregelen aangeven om de werkelijke identiteit van een individu vast te stellen. Hieronder valt:

*KYC Informatie

*KYC Due Diligence i.e. onderzoek

*Maatregelen in geval een klant informatie weigert te verstrekken of valse informatie verstrekt.

Verder wordt aangegeven, hoe de informatie van de klant zal worden geverifieerd: met documentatie of niet via documentatie of beide, inclusief met het gebruik van verificatie software.

Dit kan door middel van tijdslimieten, waarbij het bedrijf aangeeft, dat de verificatie binnen een redelijke termijn zal plaatsvinden vóór of nadat de rekening is geopend. De restricties op transacties gedurende de verificatie moeten ook worden aangegeven. Indien de identiteit van een klant niet kan worden geverifieerd, moet worden aangegeven, hoe het instituut zal reageren: weigering om een rekening te openen, beperken van transacties, blocken of sluiten van de rekening als verdere pogingen niet lukken.

Bewaren van AML gerelateerde data en transactie documentatie

De instantie kan hier documentatie opslaan inclusief klanteninformatie. Het beleid moet ook aangeven, hoe lang de informatie wordt bewaard conform de wet. Conform de klanten identificatie procedures, moeten klanten op een behoorlijke manier op de hoogte worden gesteld wanneer informatie wordt gevraagd om de identiteit te verifiëren; en ook hoe ze in kennis zullen worden gesteld.

Customer Due Diligence

Bij Customer Due Diligence wordt aangegeven, hoe de identiteit van eigenaren, mensen met een politieke functie en managers van een organisatie wordt vastgesteld en geverifieerd.De procedure wordt hier vastgesteld voor de risico rating van een klant en wanneer versterkte (enhanced) Due Diligence procedures nodig zijn. Het is ook nodig aan te geven, wanneer mediaverificatie, screenen van sanctielijsten en voortdurende AML-monitoring zal worden toegepast op sommige klanten.

Ongebruikelijke Transacties

In de Verenigde Staten moeten instituten geld transactie rapportages (CTR) indienen voor bedragen boven USD 10.000 en verdachte transacties (Suspicious Activity Report, SAR). Volgens de Wet Melding Ongebruikelijke Transacties, heeft Suriname ook een dergelijke verplichting voor bedragen boven USD 10.000.

More
articles