Cairo: ‘Ultimatum van een week, anders wordt defilé afgeblazen’

De voorzitter van de Vereniging van Rechtspositie Militairen (VRM), Rodney Cairo, heeft gisteren na indiening van zijn petitie aan persvertegenwoordigers gezegd dat de regering een week de ruimte heeft om zaken betreffende de rechtspositie van militairen te verbeteren of de bond uit te nodigen voor een gesprek, anders zal er niet mee worden gedaan aan het defilé. Volgens Cairo is de bond bezig met een rechtvaardige strijd en is deze niet aan politiek gelieerd zoals door de minister van Defensie, Krishna Mathoera, werd beweerd tijdens een regeringspersconferentie. De bewinsdvrouwe trok in twijfel, hoeveel militairen achter de bond van Cairo staan, gezien minder dan honderd leden aanwezig waren op de Algemene Leden Vergadering (ALV).

Cairo vertelt wel dat een groot deel van het leger achter hem staan en dat hij daartoe genoeg bewijs heeft. “Als de minister wil dan sturen we het ook op”, gaf de voorzitter aan. Ook het feit, dat de actie vanwege de bond door de minister werd gekwalificeerd als zijnde een wilde actie werd ontkend door de voorzitter. Hij zegt dat ze hun rechten kennen en dat zaken duidelijk zijn opgenomen binnen de statuten van de bond. “We weten wat onze rechten zijn als vakbond en we hebben volgens onze statuten gehandeld. De vakbondsrechten zijn daar, ik wil de minister verwijzen naar de vakbondsrechten”, zegt Cairo.

De bondsvoorzitter zegt verder dat er tien brieven zijn gestuurd naar de minister, waarin ook is aangegeven, dat de bond mogelijk in actie zou gaan. Intussen is er nog een brief verzonden naar de minister, aldus Cairo.

More
articles